Thursday, August 18, 2011

Panglima Angkatan Tentera Sangkal Undi Diseleweng

Angkatan Tentera Malaysia hari ini menafikan sekeras-kerasnya dakwaan manipulasi undi pos yang dibuat oleh empat bekas anggotanya semalam.

NONEPanglima Angkatan Tentera, Jeneral Tan Sri Zulkifeli Mohd Zin (kanan) bagaimanapun tidak menyalahkan bekas anggota berkenaan yang didakwanya "mungkin telah dipergunakan sebagai alat."

"Saya sudah periksa (dakwaan itu). Sebab itu saya berani menyangkal.

"(Dakwaan) itu tidak betul, tidak ada kesahihannya," katanya lagi yang mencabar supaya bukti dikemukakan untuk mengukuhkan dakwaan.

 Ulasan'
Tak apa lah Tan Sri Gen, kami tahu Gen menerima arahan untuk menyangkal dakwaan undi pos diseleweng. .....

Rosmah: Bersyukur dengan keamanan Malaysia

Isteri Perdana Menteri Datin Seri Rosmah Mansor berkata rakyat Malaysia amat bernasib baik kerana dapat menjalani kehidupan pelbagai kaum secara harmoni dan dalam suasana aman dan damai.

NONESehubungan itu, beliau meminta rakyat bersyukur dengan keamanan negara hingga membolehkan mereka menikmati kehidupan yang lebih baik berbanding rakyat di beberapa negara asing yang kini bergolak dan dilanda krisis kebuluran.

 Malaysiakini

 Ulasan 
Mana ada aman.... nak pakai baju kaler kuning pun tak boleh ... nak buat perhimpunan pun tak aman asik kena gas dan kena pancut air,.. Itu yang dikata aman ??????????. Cakap ikut suka je.....
 

seterusnya  DISINI

Wednesday, August 17, 2011

Bekas tentera dakwa mengundi 'sampai lenguh'

Seorang bekas anggota tentera mendakwa, beliau telah menanda ribuan kertas undi pos semasa bertugas sebagai kerani tadbir ketika pilihan raya ketujuh dijalankan.

NONEKamarulzaman Ibrahim, 53, mendakwa beliau bersama beberapa lagi rakannya diarahkan supaya berbuat demikian oleh pegawai pemerintahnya.

Beliau (foto kanan) mendakwa berbuat demikian sepanjang tiga hari menjalankan tugas berkenaan di Kem Terendak, Melaka.

Beliau mendakwa telah menanda kertas undi berkenaan "sehingga lenguh tangan" dan turut menandatangan setiap borang yang dikepilkan bersama kertas undi tersebut.
Pendedahan berkenaan timbul selepas pemuda PAS membuat pendedahan sama selepas seorang anggota tentera mula membuka mulut berhubung dakwaan sama, awal bulan ini.

 malaysiakini

BERITA DARI BLOGGER 2