Tuesday, August 2, 2011

NAJIB TAKUT DENGAN MIC

WarkahDaily – Sekali gertak, terus je Najib umum jawatan menteri penuh buat MIC. Mana kehebatan Umno yang dikatakan oleh blogger dan barua-baruanya selama ini konon Umno adalah ‘bos’ dan berkuasa dalam Barisan Nasional (BN).


Najib bersalaman dengan Palanivel selepas beliau mengumumkan perlantikan Palanivel sebagai menteri penuh di Perhimpunan Agung MIC ke- 65 di PICC di Putrajaya.
Tetapi apa yang menjadi realiti, Najib baru-baru ini telah mengumumkan MIC akan menerima satu lagi jawatan menteri penuh konon meneruskan amalan pentadbiran bapanya Allahyarham Tun Abdul Razak.

Menurut Najib, Presiden MIC Senator Datuk G. Palanivel akan dilantik sebagai Menteri di Jabatan Perdana Menteri.

baca seterusnya DISINI

Monday, August 1, 2011

Ku Li ganti Anwar hanya lawak jenaka

 
  
KUALA LUMPUR, 1 Ogos: Mursyidul Am PAS, Tuan Guru Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat menyifatkan khabar angin yang disebar oleh cyber troopers Umno yang mengaitkan beliau dengan perbincangan melantik Tengku Razaleigh Hamzah sebagai ketua Pakatan Rakyat menggantikan Datuk Seri Anwar Ibrahim sebagai lawak jenaka.

Sambil menafikan perkara itu, beliau yang juga Menteri Besar Kelantan menasihatkan mereka yang menyebarkan fitnah itu agar segera menghentikannya sesuai dengan bulan Ramadhan yang mulia.

"Lawak jenaka!, Itulah saja yang boleh saya sifatkan kepada khabar angin yang mengaitkan saya dengan perbincangan rahsia untuk melantik YBM Tengku Razaleigh sebagai Ketua Pakatan Rakyat menggantikan Datuk Seri Anwar Ibrahim.
"Saya nasihatkan, sempena bulan Ramadhan ini, tulislah perkara-perkara yang betul dan benar. Ingatlah, apa yang ditulis dan diucap akan menjadi bahan untuk dihisab oleh Allah SWT di akhirat kelak," katanya melalui Facebook.

Penjelasan itu sekaligus menolak khabar angin yang tersebar itu.

harakah

Sunday, July 31, 2011

Musuh Nombor Satu - Raja Petra Kamarudin

Raja Petra Kamaruddin berkata .....Bloggers Umno memaki, meraung, merintih, merungut dan mengadu kerana menuduh saya berbohong (menfitnah) dan berbuat propaganda. Mereka memanggil saya 'Raja Putar' dan mereka mengatakan bahawa Malaysia Today adalah pakar pemutar terbesar untuk Pakatan Rakyat. Dan Blog Ummo bukan sahaja cuba membunuh karektor saya malahan juga membunuh karektor isteri dan anak-anak  saya.

Oleh itu, pertama sekali, saya amat berbesar hati bahawa Blogger Umno menganggap saya Musuh Nombor Satu. Ia tidak mudah untuk menjadi Musuh Nombor Satu. Banyak kerja keras perlu dibuat untuk menjadi nombor satu. Lagipun, terdapat berjuta-juta Blogs di luar sana di dunia siber yang bersaing untuk satu nombor. 

Kedua, Malaysia Today bukanlah 'Pakar Pemutar Terbesar untuk Pakatan Rakyat'. Jika Malaysia Today berkhidmat untuk Pakatan Rakyat, maka bagaimana pula terdapat ramai di dalam Pakatan Rakyat yang marah dengan saya dan membenci saya? Malah, saya tahu ada orang dari Pakatan Rakyat yang  mendakwa bahawa saya bekerja untuk Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak.

Ketiga, saya gembira kerana kedua-dua Barisan Nasional (BN) dan Pakatan Rakyat amat membenci sangat kepada saya. Ia tidak mudah untuk mendapatkan kedua-dua belah parti politik untuk membenci anda. Mendapat satu pihak untuk membenci anda dan bahagian lain untuk mencintai anda adalah mudah. Sesiapa sahaja boleh melakukannya. Tetapi untuk mendapatkan kedua-dua pihak untuk membenci anda adalah tugas yang tidak ramai rakyat Malaysia boleh mencapai.

Keempat, dan perkara yang paling penting sekali, apa yang anda telah dapat semata-mata atas perbuatan anda sendiri. Anda lihat, di Malaysia, anda bersalah sehingga telah terbukti  tidak bersalah . Inilah bagaimana kerajaan, Barisan Nasional dan Umno memainkan permainan. Mereka mengaku anda bersalah dan adalah semata-mata peraturan seperti yang ditetapkan oleh orang-orang yang memegang tampuk kuasa.

Dipetik dan terjemahkan dari Malaysia Today dan seterusnya DISINI

BERITA DARI BLOGGER 2