Friday, July 31, 2009

DS Najib Tidak Patuhi Majlis Fatwa Kebangsaan

Majlis Fatwa Kebangsaan dalam muzakarah Kali ke-19 pada 06-07 Oktober 1987 telah memfatwakan perbuatan bertafakkur dihadapan Tugu Negara ini sebagai perbuatan syirik dan mesti dihentikan serta merta.

Setelah hampir 22 tahun fatwa tersebut diputuskan, sehingga hari ini majlis syirik ini masih diamalkan malah ia diamalkan oleh Perdana Menteri DS Najib Abd Radzak.

Perdana Menteri bersama dengan Ketua Polis Negara berserta Panglima Angkatan Tentera, Panglima Tentera Darat, Panglima Tentera Udara dan Panglima Tentera Laut akan berdiri bertafakkur dihadapan Tugu Negara, dituruti oleh semua hadirin yang ada termasuk anggota pasukan keselamatan yang berbaris sejak subuh tadi.

Tidak ada kah Mufti Mufti yang berani menegur akan perbuatan ini ?????? Mungkin takut jawatan mufti akan di tarik ... Mufti Perak .. Ada apa apa komen ??

Thursday, July 30, 2009

PPSMI, SPRM.. Apa Lagi Selepas Ini Agenda UMNO?

Pakatan Rakyat akan pertahankan Selangor dari usaha Barisan Nasional (BN) sedaya upaya merampas negeri Pakatan Rakyat melalui kekuasaan dan agensi yang dimilikinya, kata Naib Presiden PAS, Mahfuz Omar.

Katanya, isu Pembelajaran Sains dan Matematik Dalam Bahasa Inggeris (PPSMI) dan Suruhanjaya Diraja Malaysia (SPRM) sehingga berlakunya kes kematian bekas setiausaha politik Exco Selangor Teoh Beng Hock adalah rentetan daripada kekuasaan yang ditunjukkan oleh BN dalam mentadbir negara.

“UMNO tidak menerima kekalahan dan peralihan kuasa terhadap kerajaan negeri dan SPRM disuruh siasat Pakatan Rakyat sebab mahu menggulingkan dan jatuhkan Pakatan Rakyat sedangkan banyak penyelewengan yang dilakukan oleh UMNO tidak disiasat SPRM” katanya.

Beliau berkata demikian ketika berucap dalam Ceramah Perdana bertajuk “PPSMI,SPRM apa lagi selepas ini” anjuran PAS kawasan Shah Alam di Dewan MBSA, Seksyen 11, Shah Alam, malam tadi.

Tuesday, July 28, 2009

77 termasuk 28 pegawai SPRM disapina hadiri inkues Teoh


SHAH ALAM: Polis sudah mengeluarkan sapina kepada 77 orang termasuk 28 pegawai Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) supaya menghadiri inkues kematian Teoh Beng Hock yang bermula esok.

Ketua Polis Selangor, Datuk Khalid Abu Bakar, sapina itu sudah dikeluarkan dan mereka perlu hadir ketika sesi inkues di Mahkamah Majistret Shah Alam, pagi esok. Berita Harian

Monday, July 27, 2009

Sivakumar tidak dibenar masuk bangunan SUK


IPOH 27 Julai - V. Sivakumar dan ahli jawatankuasa hak dan kebebasan Dewan Undangan Negeri Perak (DUN) tidak dibenarkan memasuki bangunan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak.

Sivakumar yang masih mengaku sebagai Speaker DUN hadir pada pukul 9.50 pagi.

Beliau tidak dibenarkan masuk setelah menerima surat arahan yang dikeluarkan oleh Ketua Penolong Setiausaha Kerajaan Negeri, Bahagian Khidmat Pengurusan, Shamshuzaman Sulaiman kira-kira pukul 10.30 pagi ini.

Surat tersebut memaklumkan tidak membenarkan mesyuarat jawatan tersebut diadakan pada hari ini.

Sepasukan anggota polis yang diketuai Ketua Bahagian Siasatan Jenayah Daerah Ipoh, Deputi Supritendan, Glenn Anthony Sinnapa mengawasi pintu masuk bangunan SUK sejak pukul 8 pagi ini.

Bagaimanapun tidak berlaku sebarang kekecohan.

- Utusan

Sunday, July 26, 2009

Antara Lilin Nizar dan Pelita Najib.

Apabila DS Nizar pegang lilin semua orang kecoh. Ahli UMNO kecoh dan apa lagi pemimpin tinggi UMNO macam DS Zambri , Heboh seluruh pelusuk tanah air malah sampai ke seluruh dunia. Heboh menghentam DS Nizar sampaikan Nizar tidak dapat membalas. Kesian jugak dengan DS Nizar.

Tuan Guru Nik Aziz sendiri tidak mahu komen tentang hal ini dan selalu menepis apabila disuruh bagi komen.

Tetapi kalau DS Najib pegang pelita dan sambil menyalakan api kenapa pula orang orang UMNO tidak menghentam seperti mana mereka hentam DS Nizar??? . Perbuatan itu sama sahaja seperti apa yang DS Nizar buat. DS Zambri boleh lah komen sikit pasal Najib ini kalau berani atau suruh lah Mufti Perak Harus Sana Sini bagi fatwa.

Orang UMNO termasuk PDRM atau SPRM biar lah berlaku adil. Banyak sangat tak adilnya terhadap pemimpin Pakatan Rakyat. Kuncu kuncu UMNO dari dulu sampai kini dan selama nya memang selalu tidak adil. Apa yang orang UMNO buat itu semua nya betul dan tidak pernah salah. Orang yang menentang UMNO buat semua nya tidak betul dan salah. Itu lah sifat UMNO yang disanjung tinggi oleh pembodek2 telor dan sekutu Najib. UMNO... dulu, kini dan selamanya yang tidak akan berubah sampai hari khiamat.

Sedarlah perangai Umno yang tak elok itu. Bawak bawak lah minta ampun kepada orang orang yang dianiaya. Hentikanlah kutuk, aniayai, tohmah dan fitnah yang dilemparkan kepada orang yang menentang Umno. Lihat pada diri sendiri dan pemimpin Umno yang lain. Kalau mereka salah, beri lah nasihat. Kalau mereka terima rasuah suruh SPRM siasat kalau hidupnya melebehi dari pendapat juga haruslah disiasat.

Berubah lah sebelum terlambat ...

Baca ikut suka aku
dan Mr Kolumpo

BERITA DARI BLOGGER 2