Tuesday, August 18, 2015

NAJIB PADA DASARNYA MENCURI KERAJAAN - MAHATHIR

Najib mungkin boleh membeli kejayaannya dalam pilihan raya akan datang ini tetapi dia tidak akan mampu memperolehi dana bagi mengekalkan pembelian populariti,” ulas mantan Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad dalam ruangan blognya http://chedet.cc/ semalam.
 
Tambahnya lagi, Kerajaan dipimpin Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak tidak akan mampu untuk meminjam malah beliau turut menyifatkan ekonomi negara akan runtuh dan rakyat akan menderita.

“Ini adalah gambar yang suram yang ada untuk rakyat Malaysia kerana Najib telah pada dasarnya mencuri Kerajaan,” katanya lagi.

Ujar Mahathir lagim senario yang berlaku di Malaysia hari ini belum pernah terjadi sebelumnya apabila Kedaulatan undang-undang telah ditunggang terbalikkan dan rakyat kelihatan tidak terdaya untuk berbuat sesuatu untuk menegakkan ia semula.

“Ini adalah kerana pemimpin yang betul-betul diamanahkan untuk mendukung undang-undang telah menjadi subjek suatu proses undang-undang. Didakwa bahawa beliau telah melanggar undang-undang.

“Oleh kerana tidak ada sesiapa pun yang terkecuali daripada tindakan undang-undang, apa yang harus menyusuli ialah penyesiatan untuk menentukan sama ada beliau telah sebenarnya melanggar undang-undang,” catatnya lagi.

PERAK TODAY

Ujarnya lagi, khabar angin bertiup kencang bahawa Gabenor Bank Negara sedang disiasat kerana rasuah walaupun ia tetap kekal sebagai Gabenor, kakitangan Bank Negara telah diganggu dan dituduh membocorkan maklumat kepada pihak akhbar.

Tegasnya lagi, pendapat awam masih kukuh mahu Najib meletak jawatan sebagai PM berikutan timbulnya cakap-cakap tentang perbentangan usul undi tidak percaya terhadap beliau di Parlimen.

Namun bagaimanapun langkah untuk menyingkirkan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak menerusi undi tidak percaya di Parlimen tidak akan berjaya berikutan hampir semua ahli UMNO seolah-olah terhutang budi kepadanya dan pembangkang tidak mempunyai ahli yang mencukupi untuk meluluskan usul itu.

Monday, August 17, 2015

PARTI AMANAH

Parti Amanah Rakyat atau “Amanah” dijangka menjadi nama rasmi parti Islam baharu yang ditunggu-tunggu, ditubuhkan daripada kumpulan serpihan pemimpin PAS dan ahli badan bukan kerajaan Islam.

Dijangka dilancarkan pada Hari Kemerdekaan, menurut sumber, parti yang berteraskan Islam itu akan menggunakan warna Gerakan Harapan Baru (GHB) sekarang iaitu oren sebagai warna tema partinya. 

Nama dan logonya akan dihantar ke Pendaftar Pertubuhan (RoS) tidak lama lagi sebelum dilancarkan secara rasmi pada 31 Ogos.

Keputusan mengenai nama, logo dan warna parti itu dimuktamadkan pada mesyuarat di Shah Alam semalam yang dihadiri pemimpin-pemimpin Gerakan Harapan Baru (GHB), yang merupakan sebahagian daripada ahli Parlimen dan pemimpin politik PAS yang paling menonjol.

Sunday, August 16, 2015

NAJIB AMAL POLITIK TAKUT


Najib PM paling takut sekarang. Dia diburu oeh berbagai hantu dalam fantasi dan realitinya. Apa saja tindakan diambil semuanya menimpa dia kembali.
,
Dia hendak menyembunyikan duit RM2.6 bilion tanpa menyebut "pendermanya" tapi akhirnya dia disaman oleh PKR atas tuduhan menggunakan "dana" yang melampau untuk PRU 13.
,
Zeti pula kata dia tahu sumber RM2.6 bilion itu tapi takut ditangkap kalau membocorkan sumbernyaa. Tapi Zeti telah memberi laporan mengenai 1MDB kepada Peguam Negara untuk mengambil tindakan selanjutnya.


Ini juga menakutkan Najib. Besar kemungkinan Peguam Negara, bekas calon UMNO yang kalah di Kelantan, akan menggaru kepala apakah dia berani bertindak atau membisu sejuta rahsia bagi menyelamatkan pahlawan Bugis yang sesat dalam belantara bala ini. Dia takut TS Muhyiddin mendedahkan "derma" yang bukan "derma" itu maka Muhyiddin dipecatnya.

Dia menggunakan taknik "aku maha kuasa dan aku akan kekal berkuasa" tanpa memperdulikan apakah rakyat suka atau pun tidak. Dia mahu UMNO hancur bersamanya pada PRU 14 nanti. Selagi tidak lahir Jebat dalam UMNO memaksa Najib letak jawatan maka selamaitulah dia bermaharajalela sebagai PM yang patah sayap, punya nafsu besar tapi sokongan rakyat semakin hilang.

Credit ; Yahya Ismail

BERITA DARI BLOGGER 2