Tuesday, August 18, 2015

NAJIB PADA DASARNYA MENCURI KERAJAAN - MAHATHIR

Najib mungkin boleh membeli kejayaannya dalam pilihan raya akan datang ini tetapi dia tidak akan mampu memperolehi dana bagi mengekalkan pembelian populariti,” ulas mantan Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad dalam ruangan blognya http://chedet.cc/ semalam.
 
Tambahnya lagi, Kerajaan dipimpin Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak tidak akan mampu untuk meminjam malah beliau turut menyifatkan ekonomi negara akan runtuh dan rakyat akan menderita.

“Ini adalah gambar yang suram yang ada untuk rakyat Malaysia kerana Najib telah pada dasarnya mencuri Kerajaan,” katanya lagi.

Ujar Mahathir lagim senario yang berlaku di Malaysia hari ini belum pernah terjadi sebelumnya apabila Kedaulatan undang-undang telah ditunggang terbalikkan dan rakyat kelihatan tidak terdaya untuk berbuat sesuatu untuk menegakkan ia semula.

“Ini adalah kerana pemimpin yang betul-betul diamanahkan untuk mendukung undang-undang telah menjadi subjek suatu proses undang-undang. Didakwa bahawa beliau telah melanggar undang-undang.

“Oleh kerana tidak ada sesiapa pun yang terkecuali daripada tindakan undang-undang, apa yang harus menyusuli ialah penyesiatan untuk menentukan sama ada beliau telah sebenarnya melanggar undang-undang,” catatnya lagi.

PERAK TODAY

Ujarnya lagi, khabar angin bertiup kencang bahawa Gabenor Bank Negara sedang disiasat kerana rasuah walaupun ia tetap kekal sebagai Gabenor, kakitangan Bank Negara telah diganggu dan dituduh membocorkan maklumat kepada pihak akhbar.

Tegasnya lagi, pendapat awam masih kukuh mahu Najib meletak jawatan sebagai PM berikutan timbulnya cakap-cakap tentang perbentangan usul undi tidak percaya terhadap beliau di Parlimen.

Namun bagaimanapun langkah untuk menyingkirkan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak menerusi undi tidak percaya di Parlimen tidak akan berjaya berikutan hampir semua ahli UMNO seolah-olah terhutang budi kepadanya dan pembangkang tidak mempunyai ahli yang mencukupi untuk meluluskan usul itu.

3 comments:

Seo Sea said...

Potongan Gaji Penjawat Awam Untuk Bayaran PTPTN. Setuju atau Tidak. Kronologi Berita Najib VS Wall Street Journal WSJ. Daripada Dakwaan Fitnah Bertukar Kepada Perakuan Derma. here are options berita, berita harian, berita terkini, berita malaysia, harian metro or sinar harian.

Firda said...

Tingkatan penyakit hernia
Beberapa Penyebab Penyakit hernia
Cara mudah mencegah hernia
Penyakit hernia
Penyakit hernia berdasarkan letaknya
Penyakit hernia
Penyakit hernia
cara herbal mengobati hernia
Strobo motor
bel sekolah murah
jual game pc

pak Samsul said...

saya atas nama BPK. SAMSUL dari MADURA ingin mengucapkan banyak kasih kepada MBAH KARYO,kalau bukan karna bantuannya munkin sekaran saya sudah terlantar dan tidak pernaah terpikirkan oleh saya kalau saya sdh bisa sesukses ini dan saya tdk menyanka klau MBAH KARYO bisa sehebat ini menembuskan semua no,,jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KARYO no ini 082301536999 saya yakin anda tdk akan pernah menyesal klau sudah berhubungan dgn MBAH KARYO dan jgn percaya klau ada yg menggunakan pesan ini klau bukan nama BPK. SAMSUL dan bukan nama MBAH KARYO krna itu cuma palsu.m

BERITA DARI BLOGGER 2