Sunday, August 23, 2015

HEBATNYA ZAHID BERBANDING MUHYIDDIN

Tidak sampai sebulan menjadi Timbalan Perdana Menteri, Zahid ternyata jauh lebih hebat berbanding Muhyiddin Yassin yang hampir enam tahun memegang jawatan itu tetapi langsung tidak tahu apa-apa mengenai wang RM2,600 juta itu sehinggalah ia didedahkan oleh WSJ.
Dengan begitu hebatnya Zahid ini, sepatutnya beliau lebih awal daripada Tun Musa Hitam lagi dilantik Timbalan Perdana Menteri.

Melalui jawapan yang berbeza-beza sehingga sekarang ini, para pemimpin UMNO seolah-olah terus dibelenggu rasa bersalah berkaitan wang tersebut walaupun mungkin antara mereka turut menerima sejumlah kecil antara RM1 juta atau RM2 juta daripada RM2,600 juta itu.

Bukankah sebetulnya mereka tidak perlu risau apa-apa lagi tentang wang itu kerana SPRM sudah mengesahkannya sebagai derma dan halal diterima?

Kalau sudah disahkan derma dan dihalalkan pula SPRM, kenapa perlu bising-bising lagi, diam saja pun tak mengapa!!

Tetapi jika para pemimpin UMNO terus menghadapi kesulitan meyakinkan rakyat mengenai wang tersebut atau mungkin kerana ada rasa bersalah kerana terus diperkatakan rakyat, lebih baik mereka mengatakan ia merupakan derma untuk kemudahan Perdana Menteri dan keluarganya berbelanja dan membeli-belah di seluruh pelusuk dunia.

Jika itu jawapannya, sudah tentu ia sangat mudah dipercayai oleh sesiapa saja dan mereka tidak perlu terus mereka-reka jawapan yang berbeza yang akhirnya hanya menjadi bahan ketawa saja.
Kalau tak percaya, cuba Zahid Hamidi atau Ahmad Maslan tampil paling awal menyebut jawapan itu? (SH 22/08/2015)
petikan http://shahbudindotcom.blogspot.com

BERITA DARI BLOGGER 2