Tuesday, April 24, 2012

Kes Scorpene ke Perancis mahu kucar-kacir negara

Setiausaha Agung Umno Datuk Seri Tengku Adnan Mansor berkata tindakan Suaram mengemukakan kes berhubung pembelian kapal selam Scorpene ke mahkamah Perancis merupakan usaha untuk mengucar-kacirkan negara.

"Dia nak kucar-kacirkan negara. Dia akan keluar macam-macam untuk malukan orang dan nak fitnah.

"Mereka tak ada kerja. Kalau macam kita ini, kerja 24 jam," katanya ketika ditanya dalam satu sidang media hari ini.Malaysiakini


Ulasan 


Yang kucar kacir adalah Umno. Dan yang teruk menerima kucar kacir ini Najib dan sekutu rapatnya

Sunday, April 22, 2012

Najib dan Zahid mungkin dapat waran tangkap Mahkamah Perancis

Najib dan Ahmad Zahid Hamidi berkemungkinan besar akan ditangkap di Eropah, sekiranya beliau enggan hadir dimahkamah Perancis berkaitan dengan isu pembelian kapalselam Scorpene. 
Menurut seorang peguam terkemuka, sekiranya mahkamah Perancis mempunyai bukti kukuh terhadap pegawai-pegawai Malaysia, tuduhan boleh dikenakan terhadap Perdana Menteri dan Menteri Pertahanan. 

Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak enggan mengulas apabila ditanya mengenai kes di mahkamah Perancis berhubung dakwaan bayaran kepada pegawai tinggi Malaysia berhubung pembelian kapal selam Scorpene.
 
"Saya tak mahu komen... Saya tak perlu komen, terima kasih," katanya ketika ditanya hari ini dalam sidang media di Universiti Sains Malaysia di Pulau Pinang hari ini.
Sidang media ringkas itu, tidak sampai selama sepuluh minit, juga segera ditamatkan.

Dari pelbagai sumber

BERITA DARI BLOGGER 2