Saturday, July 18, 2009

Kenapa tempua bersarang rendah ( Kenapa Chua masuk PKR)

Apakah yang Chua Jui Meng cari dengan keluar dari MCA dan masuk PKR..? Bertanding dalam merebut kerusi Presiden MCA pun sudah 2 kali kalah. Kalau nak dilantik sebagai senator dan dapat menjawat jawatan menteri sekali lagi dibawah PR memang lah tak boleh sebab PR bukan perti memerintah. Rasanya dia cuma nak menyakitkan hati MCA kerana Chua sudah terasa dia sudah tidak diperdulikan mau didalam MCA apatah lagi didalam BN.atau ada tujuan lain.

Saudara Anwar Ibrahim pula dengan rela hati mengadakan keraian sehingga melupakan PAS untuk meraikan orang yang sebegini. Kurangkah pemimpin yang sebangsa dengan Chua yang kini berada didalam PKR?.

Saudara Anwar masih tak ingat bahawa rasanya Chua lah semasa didalam kabinet yang beria ia menolak rayuannya untuk mendapat rawatan di luar negeri dahulu. Saya tahu Saudara Anwar bukan orang yang menyimpan didalam hati atas perbuatan orang kepadanya dan amat cepat memaafkan. (Mahathir pun di maafkannya) . Tetapi Chua memang muka tak malu kerana tidak teringat perbuatan nya menafikan permintaan Anwar untuk berubat diluar negeri.

Adalah diharapkan jangan lah PKR ditipu sekali lagi oleh BN seperti mana PR telah ditipu oleh Nasha dan seterusnya terlepas Negeri Perak ketangan UMNO. Mana tahu ini adalah salah satu strategi UBN untuk menjatuhkan PKR dan seterusnya dapat memecah belahkan Pakatan Rakyat.

Saudara Anwar boleh menerima kemasukannya tetapi harus berhati hati dan jangan percaya sepenuhnya. Chua berkemungkinan ada strategi peribadi nya sendiri dengan memasuki PKR. Kenapa dia tidak masuk DAP ?? Saudara Anwar tentu lebih ariff sepak terajang dan strategi orang politik.

Blog Bila Harimau Sudah Menaip ada memberi komen seperti berikut

"Penting sangatkah kemasukan Datuk Chua Jui Meng dalam survival
Pakatan Rakyat? Mengapa keraian luar biasa seperti itu tidak dibuat
untuk mengingati pejuang
reformis jalanan yang berhati kering dan
bermati-matian berdiri teguh
di belakang Pakatan Rakyat sedari 10 tahun
yang lalu? "Apa Kata PDRM Tentang Kematian Teoh

Polis masih belum mengetepikan lagi teori kemungkinan ada perbuatan khianat disebalik kematian Setiausaha Politik Exco Selangor, Teoh Beng Hock, walaupun laporan awal bedah siasat yang dijalankan dua pakar patologi semalam menunjukkan mangsa mengalami pelbagai kecederaan akibat jatuh dari tempat tinggi.

Ketua Polis Selangor, Datuk Khalid Abu Bakar, berkata walaupun laporan awal bedah siasat yang dijalankan dua pakar patologi semalam menunjukkan mangsa mengalami pelbagai kecederaan akibat jatuh dari tempat tinggi, polis akan meneruskan siasatan untuk mengetahui punca kejadian.

Katanya, setakat ini, polis sudah merekodkan kenyataan daripada 23 individu termasuk 17 pegawai Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM), tetapi masih ada beberapa pegawai suruhanjaya itu yang belum tampil memberi keterangan. - Berita Harian

Tiada Bezanya SPRM dengan PDRM

SPRM sudah melangkah ke satu peringkat lagi dan tarafnya sudah sama dengan PDRM. Dahulu belum ada kes kematian di pejabat SPRM. Tentang itu dia kalah kerana PDRM dah maju berkaitan kematian di balai balai polis dan lokap. Sekarang SPRM sudah menyamai PDRM. Pasal mendera suspek untuk mendapatkan maklumat SPRM dah pakar seperti polis juga.

Kedua keduanya, SPRM dan PDRM telah termaklum adalah salah satu parti komponen Barisan Nasional yang ternyata cukup phobia dengan parti komponen Pakatan Rakyat terutama DAP. Apa sahaja yang diarahkan oleh BN atau khususnya UMNO akan berkejarlah mereka untuk mengambil tindakan keatas parti komponen Pakatan Rakyat dan penyokongnya .

Inilah dia .....SPRM dan PDRM..

Friday, July 17, 2009

Pak Lah .... Pak Lah ..... Apa Nak Jadi dengan Pak Lah ni.......

Dua minggu sebelum demonstrasi besar dirancang bagi membantah Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA), mantan perdana menteri berkata kerajaan wajar "berani memansuhkannya." Lapur Bernama.

Apa nak jadi dengan Pak Lah ni. Dulu semasa menjadi Perdana Menteri kenapa membisu apabila orang bangkitkan supaya ISA dimansuhkan.

Kalau dulu semasa jadi PM, Pak Lah sendiri tak berani, ingat Najib berani ke nak hapuskannya.
Sebelum berhenti jadi PM ada ura ura nak kaji ISA tetapi sehingga berhenti apa pun tak ada.

Semua PM takut jika ISA dihapuskan mereka tiada undang undang untuk mengurung orang yang tidak menyokong kerajaan di kem tahanan.

Mereka semua dah tak ada telur semuanya .
Memang patut lah Bang Nan (Kopitiam ) nak bagi Flying Kick kat Pak Lah.

Thursday, July 16, 2009

Dulu Khir Toyo Kena Halau Dari Dewan - Sekarang Kena Gantung .

Dato' Seri Dr Mohamad Khir anggota Dewan Undangan Negeri (Adun) Sungai Panjang digantung setahun manakala empat Adun digantung selama enam bulan. Elaun dan kemudahan mereka sebagai Adun ditarik balik sepanjang tempoh penggantungan itu.

Empat Adun BN berkenaan ialah Datuk Mohamed Idris Abu Bakar (Hulu Bernam), Datuk Warno Dogol (Sabak), Mohd Isa Abu Kasim (Batang Kali) dan Datuk Marsum Paing (Dengkil).


Sebelum ini Datuk Seri Dr Mohd Khir Toyo diperintah keluar dewan selepas enggan menarik balik kenyataannya yang menuduh Speaker Teng Hang Khim berat sebelah.

Walaupun elaun dan kemudahan telah ditarik balik ia tidak akan menjejaskan Dato' Seri kerana ia mempunyai pendapatan dari rangkaian klinik gigi dan kedai famasi tambahan pula Dato' Seri adalah pembekal tempe keseluruh dunia.Bangunan Yang Harus Di Kunjungi Jika Melancong ke Selangor

Banyak tempat tempat menarik yang harus dilawati di Negeri Selangor. Beberapa bangunan lama dan baru yang mempunyai sejarah yang tersendiri harus dilawati oleh pelancong pelancong luar negeri dan dalam negeri. Ramai rakyat negeri Selangor yang tidak mengetahui keujudan bangunan bangunan ini apatah lagi orang luar dari Selangor.

Ada antara bangunan dibina pada 1905 sejak pemerintahan Sultan Alauddin Sulaiman Shah yang terdapat di Jugra.


Istana Bandar, JugaraMasjid Sultan Salahuddin Abdul Aziz
di Shah AlamRumah Api, Bukit Melawati,
Kuala Selangor


Kota Darul Ehsan
Kota Sempadan antara Selangor dan
Wilayah Persekutuan.

Banyak lagi bangunan yang terdapat di Selangor yang mempunyai daya tarikan yang tersendiri . Dibawah ini salah satu bangunan terbaru yang menjadi tumpuan para pelawat di negeri Selangor iaitu Istana Khir Toyo

Istana Khir Toyo ini tidak dinilai harga harganya yang sebenar. Ada yang berkata RM 3.5 juta, ada yang mengatakan RM 15 juta dan yang tertinggi menganggarkan RM 24 JutaIstana Khir Toyo di Shah Alam
dari pelbagai sudutSelamat Datang ke Negeri Selangor

SPRM siasat salah guna wang peruntukan ADUN PR - Kenapa Tidak siasat ADUN BN

Tujuh wakil rakyat Pakatan Rakyat Selangor telah disiasat oleh SPRM atas dakwaan salah guna wang peruntukan DUN berhubung penggunaan dana kerajaan negeri dalam kawasan pilihanraya masing-masing.

Ketujuh tujuh wakil rakyat pakatan rakyat tersebut ialah Teresa (Kinrara), Hannah Yeoh (Subang), Elizabeth Wong (Bukit Lanjan), Ean Yong Hian Wah (Sri Kembangan), Dr Cheah Wing Yin (Damansara Utama), Edward Lee (Bukit Gasing) dan Lau Weng San (Kampung Tunku).

Kesemua wakil rakyat berkenaan diperuntukkan RM500,000 setiap tahun, yang boleh digunakan untuk melaksanakan projek kemasyarakatan, kebajikan, infrastruktur dan perkara-perkara lain.

Yang amat menghairankan kenapa semuanya ADUN Pakatan Rakyat sahaja yang terlibat dan tidak melibatkan seorang pun ADUN Barisan Nasional. Kenapakah ADUN BN Nasional tidak dilapurkan berbuat demikian?

Sudah tentu perkara salah guna peruntukan oleh ADUN Pakatan Rakyat ini dilapurkan oleh talibarut Barisan Nasional kerana tiada terdapat lapuran yang melibatkan ADUN Umno atau Barisan Nasional.

Ada beberapa kes besar yang melibatkan ADUN Barisan Nasional dipendam begitu sahaja terutama kes kes yang besar yang dilapurkan keatas YB Dr Khir Toyo dan lain lain pemimpin Umno.Wednesday, July 15, 2009

Penyokong Pas dan Penyokong Umno Baling Botol, Kayu dan Batu

Pihak media telah melaporkan bahawa pihak Pas adalah menjadi pencetus kepada kejadian malang dimana dua orang anggota puteri Umno yang diberitakan cedera dalam insiden membaling batu. Ia tidaklah membimbangkan dan tidaklah seperti yang digembar gemburkan oleh pihak Umno.

Sementara itu Ketua Polis Negara, Tan Sri Lusa Hassan pula berkata dan menuduh kejadian itu telah berlaku akibat dari provokasi penyokong PAS sehingga mencetuskan ketengangan. Jabatan polis sepatutnya tidak terus membuat andaian siapa yang memulakan provokasi kerana terdapat dua orang penyokong Pas turut menjadi mangsa kejadian yang tidak diketahui siapa puncanya atau siapa yang mulakan. Mereka yang dilaporkan mengalami kecederaan.Pihak media juga sepatut nya memberi perhatian dan `highlight’ kan kepada semua mangsa-mangsa yang tercedera dan bukan dari Puteri Umno sahaja. Ini menggambarkan seolah-olah mangsa hanya terdiri daripada penyokong -penyokong Umno dan tidak melibatkan penyokong PAS

Penyokong-penyokong Pas juga turut menjadi mangsa kejadian ini malah ia mengalami kecederaan yang lebih parah dari Puteri Umno.Tuesday, July 14, 2009

WALAU PUN KALAH SEDIKIT UMNO TETAP KALAH

Pakatan Rakyat / Pas Menang lagi !!!!!!!! Dengan menabur wang dan menjanjikan jambatan dan pelbagai lagi, Umno masih tidak boleh menang. Walaupun majoriti kemenangan Pas menurun tetapi Umno masih tidak dapat merampas DUN Manek Urai.

Samada PAS menang sikit atau Umno kalah sikit, yang pentingmya Umno tetap kalah dan tersungkur. Itu pun entah berapa banyak cara yang tidak betul untuk UMNO mendapatkan undi tetapi masih tetap tidak dapat menang.

Duit UMNO untuk pengundi 'tidak cukup'

Seorang bekas pemimpin Umno Kuala Krai mendakwa sehingga tengah malam tadi masalah pembahagian duit kepada pengundi Umno di DUN Manek Urai belum selesai.

"Masih ada lagi yang mendakwa belum menerima duit yang dijanjikan. Saya difahamkan mereka akan mendapat RM300 seorang.

"Saya difahamkan duit tidak cukup, terpaksa menunggu duit baru," katanya, yang enggan namanya disiarkan, kepada Malaysiakini.

Diminta mengulas dakwaan tersebut, Ketua Wanita Umno Kuala Krai, Rohani Abdul Majid bagaimanapun berkata, duit berkenaan bukannya untuk pengundi DUN Manek Urai.

Sebaliknya, kata beliau, dana itu untuk petugas parti yang berkempen untuk calon BN Tuan Aziz Tuan Mat.

Katanya, petugas dijanjikan dibayar upah RM30 sehari untuk kerja-kerja seperti merayu undi dan menampal poster.

"Kalau mereka bekerja 10 hari akan dapat RM300, tetapi ada juga yang bekerja untuk tempoh beberapa hari sahaja.

"Jika ada orang kata duit tersebut untuk pengundi supaya menyokong Umno, ia tidak betul," tambahnya.

"Mereka mungkin salah maklumat."

Monday, July 13, 2009

Khabar Angin 5 Adun Pakatan Rakyat Menyertai Barisan Nasional

Desas-desus yang mengatakan lima Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) daripada Parti Keadilan Rakyat (PKR) akan melompat parti dan menyertai Barisan Nasional (BN) adalah tidak benar.

Naib Presiden PKR negeri, Dr Lee Boon Chye berkata, lima ADUN berkenaan masih teguh bersama parti itu dan menyatakan ikrarnya untuk terus dengan Pakatan Rakyat (PR).

“Mereka masih ahli PR dan tiada seorang pun yang akan melompat menyertai Barisan Nasional,” katanya pada sidang akhbar di pejabat PKR Bahagian Gopeng di sini, semalam.


Menurut Boon Chye yang juga Ahli Parlimen Gopeng, lima ADUN berkenaan iaitu Tai Sing Ng (Kuala Sepetang), S Kesavan (Hutan Melintang), Chan Ming Kai (Simpang Pulai), Chang Lih Kang (Teja) dan Abdul Yunus Jamahri (Kuala Kurau) telah ditemuinya semalam dan menyatakan tiada hasrat untuk melompat parti.

Katanya, khabar mengatakan mereka akan menyertai BN adalah tidak masuk akal kerana hanya ditimbulkan oleh sesetengah pihak sahaja.

Bagaimanapun, katanya ADUN bekas PKR yang melompat Bebas, Jamaluddin Mohd Radzi (Behrang) dan Osman Jailu (Changkat Jering) pula dikhabarkan tidak berpuas hati dengan BN kerana apa yang dijanjikan kepada mereka tidak ditunaikan - Sinar Harian

Khir Toyo diperintah keluar dewan

Ketua pembangkang DUN Selangor, Datuk Seri Dr Mohd Khir Toyo diperintah keluar dewan hari ini selepas enggan menarik balik kenyataannya yang menuduh Speaker Teng Hang Khim berat sebelah.

Teng yang kelihatan marah, berulangkali meminta Khir supaya menarik balik kenyataannya, yang disebutnya selepas kedua-dua bertekak berhubung definasi "Dewan" yang merujuk kepada dewan undangan negeri. Baca seterusnya disini

Sunday, July 12, 2009

Email Yang Baru Aku Terima - Tak Takut pun

Ini satu orang dah tak ada kerja lain. Dia orang ni senang2 sahaja nak menakutkan orang dan mendapat duit dengan mudah.

Macam lah aku ini orang kaya sangat. Dia ingat rumah aku harga 24 juta ???? . Kereta mewah aku berdozen dozen ???
Pakai kereta Proton harga 27 ribu pun .. ada jugak tertunggak sampai 2 bulan. Ni nak blackmail aku pulak....

Ini emailnya yang aku terima.

From:
To:
undisclosed-recipients


ATTN
YOU HAVE TO LISTEN VERY CAREFUL, THIS IS THE ONLY WAY I CAN CONTACT YOU, MY TEAM HAS

BEEN PAID TO ASSASINATE YOU, AND I HAVE EVERY REASON TO CARRY OUT THE CONTRACT,BUT I DECIDED

TO GIVE YOU A CHANCE AND SAVE YOUR FAMILY THIS PAIN,THIS YOUR ALTERNATIVE,I WISH TO HELP YOU

UNLESS YOU DONT WANT TO HELP YOUR SELF,I WILL SEND YOU ENOUGH EVIDENCE YOU NEED ON A VIDEO

TAPE RECORD TO NAIL MY EMPLOYER DOWN WITH THE LAW.
BEFORE THAT YOU’RE REQUIRED TO MAKE AVAILABLE THE SUM OF $20,000. USD, AFTER WHICH I WILL

DIRECT YOU ON WHAT TO DO NEXT TO SAVE YOUR SELF AND YOUR FAMILY FROM THIS PAIN THAT WOULD

HAVE BEFALLEN YOU FROM MY EMPLOYER, THE MONEY WILL BE USED TO SETTLE THE TEAM MEN INVOLVED

TO GO BACK TO THERE DESTINATIONS AND YOU BETTER KEEP THIS INFORMATION TO YOUR SELF BECAUSE

YOU DONT KNOW WHO IS WHO WHERE YOU ARE NOW, IF HE FINDS OUT I HAVE BETRAYED HIM TRYING TO

HELP YOU, YOU WILL HAVE YOUR SELF TO BLAME, I HAVE ORDERED MY MEN TO STAY AWAY FROM YOU.
DO WE HAVE A DEAL OR NOT?
NOTE: YOU HAVE TWO OPTIONS HERE, (1) YOU HAVE TO GET HIM ARRESTED WITH THE INFORMATION I

WILL GIVE YOU AFTER THE PAYMENT OR (2) YOU HAVE HIM KILLED TO SAVE YOUR SELF.
I WILL VISIT YOUR HOUSE AGAIN BUT NOT NOW, AND IF YOU REPORT THIS TO THE POLICE MY BOYS EYES

ARE ON YOU.
GET BACK TO ME AS SOON AS POSSIBLE.

Rasuah ke Atau Tidak ???

Kalau Undi BN dapat jambatan dan kalau tak undi tak dapat jambatan. Kalau macam itu gayanya ada UNSUR RASUAH tu dan boleh diambil tindakan.

Serupalah macam ini . ' Kalau aku dapat kontrak aku beri kau sebuah rumah berharga RM 24 juta tetapi kalau tak dapat, tak ada lah "

BERITA DARI BLOGGER 2