Saturday, June 6, 2009

Jangan Ada Perasaan Benci Kepada Warga Malaysia kata Manohara

Petikan Dari Detik News Jakarta -

Manohara Odelia Pinot tidak mempunyai perasaan benci terhadap warga Malaysia. Ia juga tidak ingin warga Indonesia berpikir buruk tentang Malaysia.

"Tengku (Temenggong Tengku Muhammad Fakhry Petra) yang harus bertanggung jawab atas apa yang menimpa saya. Tapi tidak berarti semua orang Kelantan atau orang Malaysia itu jahat," kata Manohara Dalam wawancara dengan the New Straits Times, Sabtu (6/6/2009).

"Saya tidak ingin warga Indonesia men-generalisasi orang Malaysia. Saya tidak ingin mereka berpikir orang Malaysia jahat. Itulah mengapa saya dalam semua wawancara dengan media di Indonesia, saya selalu mengatakan kalau tidak semua warga Kelantan jahat," lanjut model cantik yang mengaku meninggalkan suaminya karena dianiaya itu.

Model 17 tahun itu berkata ia melawan tindakan rasis. Ditegaskan Mano, mengeneralisasi orang adalah salah satu tindakan rasis.

Manohara meninggalkan suaminya, Pangeran Kesultanan Kelantan, Tengku M Fakhry saat kerabat kesultanan ini mengunjungi Sultan Kelantan yang tengah sakit di Singapura. Mano kembali pulang ke Jakarta, pada Minggu (31/5/2009) lalu.

Dalam jumpa pers setelah tiba di Jakarta, Manohara menyatakan suaminya telah melakukan tindakan kekerasan seksual, kekerasan fisik dan psikis. Mano mengaku tubunya disilet dan dibius hingga muntah darah. Mano menggugat cerai dan menyatakan akan melakukan upaya hukum untuk menuntut Fakhry.

Friday, June 5, 2009

Utusan Malaysia Harus Mohon Maaf kepada PKRPetikan dari Utusan Malaysia melalui blog Kerabu Bersuara.

Kata Razmi Mat Shariff, 52 dia akan menjadi orang pertama untuk membalas dendam ke atas
Chin Peng sekiranya pemimpin PKR itu tetap berdegil untuk kembali ke negara ini.

PKR ke atau PKM. ???????

Adalah sepatutnya Utusan Malaysia memohon maaf atas kesilapan tersebut melainkan ia benar benar bermaksud Parti Keadilan Rakyat (PKR) dan bukan merupakan satu kesilapan yang tidak disengajakan.

Masaalah Setinggan di Perak dan Kaitannya Dengan Dr Zambri

Kerajaan Perak telah menubuhkan satu pasukan petugas bagi mengatasi dengan kadar segera masalah kewujudan setinggan di kawasan Lembah Kinta, Larut, Matang dan Selama serta Manjung.

Sambil menyifatkannya sebagai satu keutamaan, Menteri Besar Datuk Seri Dr Zambry Abdul Kadir, berkata masalah penduduk yang mendiami tanah tanpa pemilikan telah berlarutan malah ada yang mendiami tanah kerajaan sehingga satu generasi.


Kawasan Setingan ertinya (lebih kurang) sesuatu kawasan yang didiami secara tidak sah. Dan sudah tentu penduduk setinggan adalah penduduk yang mendiami kawasan yang tidak sah ....
MB Mahkamah, Dato Dr Zambri ni pun macam setinggan jugak dulu kerana menduduki kerusi MB secara membelakangi kuasa rakyat setelah mahkamah persekutuan memutuskan sebaliknya. Itulah sebabnya dia pernah dihalau kerana cuba masuk tanah orang secara haram.

Jadi tujuan nya mahu Perak sifar setinggan untuk mengistiharkan kepada rakyat bahawa dia menduduki kerusi MB bukan secara setinggan. Dengan itu dia mohon disahkan dan diberi hak oleh rakyat sebagai MB .... ha ha ha ha

Thursday, June 4, 2009

Siapa Lagi Akan Kena Halau Selepas Ini

Selepas majlis angkat sumpah Majlis Perbandaran Seberang Prai (MPSP) , Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng telah menghalau wartawan Utusan Malaysia, keluar dari menghadiri sidang akhbarnya.

Wartawan itu yang merupakan Penolong Ketua Biro Utusan Malaysia di Pulau Pinang, Hafzrul Mohamed mendakwa dia rasa terhina dengan tindakan Lim itu.

Ulasan .

Beberapa hari yang lepas MB Mahkamah Negeri Perak, Zambri dihalau dan sekarang Penolong Ketua Utusan Malaysia dan siapa lagi yang akan kena halau selepas ini .????

Pm Sultan Kelantan Titah Jawatan PKN, PTG dan DO dikosongkan

Yang Teramat Mulia Tuanku Muhammad Faris Petra,Tengku Mahkota, merangkap Pemangku Sultan Kelantan telah menitahkan supaya jawatan PKN , PTG dan DO Kota Bharu, Kelantan, dikosongkan dengan serta merta.

Selanjutnya klik Kelantan Palace

Wednesday, June 3, 2009

Orang Umno Pun Tak Suka Pada Dia - Kata Zambri

Dr Zambry merungut kerana seringkali tangan yang dihulurkan untuk bersalam dengan rakyat Perak tidak disambut dan mengaku perkara tersebut telah berlaku berkali-kali sejak beliau memegang jawatan Menteri Besar.

"Jarang anda saksikan orang dan penyokong Barisan Nasional enggan bersalam apabila tangan dihulur. Tetapi saya mengalaminya sendiri sudah berkali-kali" katanya. Dalam satu insiden beliau telah dihalau oleh penduduk kampung kerana meletakkan kenderaan dikawasan tanah pemiliknya. Persoalan yang harus ditanya oleh beliau kenapa keadaan sebegitu rupa itu berlaku.

Zambri harus berfikir kenapa lawatan MB Rakyat DS Ir Nizar Jamaluddin disambut dengan gembira oleh rakyat. Sebagai MB Mahkamah yang mewakili Barisan Nasional Dr Zambry yang juga seorang pemegang Phd tentunya amat mudah untuk menjawab persoalan iniTuesday, June 2, 2009

Projek Barisan Nasional


SATU LAGI PROJEK
KERAJAAN
BARISAN NASIONAL

Keputusan Penanti Bukan Kayu Ukur Populariti Parti

Datuk Seri Najib Tun Razak berkata kemenangan Parti Keadilan Rakyat (PKR) dalam pilihan raya kecil bagi kerusi Dewan Undangan Negeri Pulau Pinang kawasan Penanti semalam bukanlah kayu ukur populariti mana-mana parti politik. Jikalau keputusan PRK DUN Penanti tidak boleh dianggap kayu pengukur maka adalah lebih baik dicari satu kawasan untuk menjadi sebagai kayu pengukur.

Adalah disarankan kepada Najib supaya memohon perkenan kepada Tuanku Sultan Perak untuk membubarkan DUN Perak dan seterusnya mengadakan pilihanraya untuk mencari pengukur samaada Umno masih boleh bernyawa dipilihanraya umum akan datang atau Umno patut di ....................... (isi tempat kosong dengan perkataan sesuai)

Monday, June 1, 2009

Kak Min diKalahkan oleh Nai Khan

Calon bebas Aminah Abdullah hanya berjaya memperolehi sebanyak 392 undi manakala calon berketurunan Siam, Nai Khan Ari a/l Nai Keow juga hanya berjaya meraih sebanyak 494 undi.

Apa dah jadi Kak Min ???? Masa berkempen bukan main gah lagi ..... Dengan kempen yang penuh semangat dan menaburkan keburukan PR yang berbagai bagai cara ditambah pula dengan sokongan secara langsung dari UMNO, Kak Min tidak mampu mengalahkan calun bebas Nai Khan yang meraih 494 undi. Apa lagi nak mengalahkan PR.... Kesian Kak Min ......Cuba lagi Kak Min


Mano: Saya Tidak Mau ke Malaysia Lagi

Dipetik dari detiknews

Jakarta - Bak sebuah drama, Manohara merupakan pemeran utama wanita yang baru saja menyelesaikan episode panjangnya di Kesultanan Kelantan. Banyak hikmah yang ia dapatkan, namun yang pasti Mano menyatakan tidak akan kembali lagi ke Malaysia, "Saya tidak mau ke Malaysia lagi," ucapnya.
Wawancara detiknews dengan Manohara klik DISINI

Sunday, May 31, 2009

Tak Ramai Yang Keluar Mengundi di Penanti

Pengarah Strategi PKR, Tian Chua berkata parti itu akan menggerakkan sepenuhnya usaha membawa pengundi keluar mengundi kerana peratus pengundian yang rendah.

Samaada dia orang boikot melalui apa cara sekali pun seperti tidak menggalakkan ahli UMNO keluar mengundi atau membawa mereka dengan bas mewah ke Padang Besar untuk membeli belah itu semuanya tidak penting. Yang pentingnya asalkan calun Pakatan Rakyat yang menang dan bukan calun calun lain.

BERITA DARI BLOGGER 2