Saturday, April 23, 2011

DIMANA SUMPAH ORANG MELAYU


Dimana pergi nya sumpah diatas dalam Umno- parti politik orang Melayu.
Dimana perginya sumpah diatas kepada Utusan Malaysia -surat khabar orang Melayu.
Dimana perginya sumpah diatas kepada TV3 = TV orang Melayu.

Yang bekerja dengan Utusan Malaysia dan TV3 yang berbangsa Melayu dan orang Umno bacalah sumpah diatas yang di tujukan pada orang Melayu kecuali kamu bukan orang Melayu 100 peratus.

Berjaga jaga lah nanti kena makan sumpah.

Friday, April 22, 2011

Tiada Kanun Keseksaan Boleh Mensabitkan Anwar

SHAH ALAM 21 APRIL: Di sebalik kesungguhan polis menyiasat ketulenan rakaman video seks yang dikaitkan dengan Datuk Seri Anwar Ibrahim, anehnya, tiada satu pun laporan polis dibuat mengenainya.

Dan sekali lagi, jika pun benar pelakunya adalah Ketua Pembangkang Parlimen Malaysia itu, tiada peruntukan mahupun kanun keseksaan untuk mendakwa Anwar melakukan sebarang kesalahan jenayah, kata Ketua AMK, Shamsul Iskandar Md Akin.

Walhal katanya, ketiga-tiga individu yang jelas berdepan dengan kesalahan di bawah Seksyen 292 Kanun Keseksaan itu masih bebas sehingga kini.

"Dalam kes ini, tidak ada satu laporan pun yang dibuat mana-mana pihak untuk mensabitkan Datuk Seri Anwar dengan apa-apa kes jenayah. Hanya laporan yang dibuat di seluruh negara menjurus secara khusus kepada Seksyen 292.

"Dan tidak ada satu kesalahan pun dalam mana-mana kanun keseksaan yang boleh mensabitkan (Datuk Seri) Anwar sekiranya betul pelakon itu adalah beliau, di mana kita menafikan ianya sekeras-kerasnya," ujar beliau.

Shamsul yang dihubungi Tv Selangor tidak menolak kemungkinan adanya campur tangan politik selain desakan daripada pemimpin Umno-Barisan Nasional (BN) sehingga Peguam Negara didesak memulangkan semula kertas siasatan tersebut kepada polis hari ini.

Katanya, polis seolah-olah berada dalam keadaan keliru memandangkan tiada asas kukuh dalam siasatan terbaru untuk mensabitkan Anwar dengan individu dalam video 21 minit berkenaan.

TVS

Tuesday, April 19, 2011

Shuib: 'Tidak adil' jika didakwa sebar video

Salah seorang daripada trio 'Datuk T', Datuk Shuib Lazim berkata, mereka tidak berniat untuk menyebarkan video lucah yang didakwa melibatkan seorang tokoh utama pembangkang.

Oleh sebab itu, Shuib menyifatkan sebarang tindakan yang mungkin dikenakan ke atas mereka sebagai "tidak adil" kerana mereka tidak sepatutnya didakwa atas tuduhan berkenaan.

"Kita rasa kita bukan dedah kepada orang ramai, kita cuma tunjuk kepada pemberita. Pemberita yang akan jadi saksi (dalam kes tayangan video berkenaan).

"Tak adil... Kalau betul kita nak sebarkan, kita boleh buat 10,000 salinan. Itu barulah boleh kata sebar (bahan lucah).

"Tapi kalau polis kata kita salah, kita tanggunglah," kata Shuib lagi ketika dihubungi Malaysiakini hari ini.


Tidak adil .???????? Kau aibkan orang dengan tayangan video tu adil ke ???? Bodoh punya orang...... KAU TANGGUNGLAH SENDIRI....... tapi ni nak bagitau kau aja.... Si Thamby tu tentu nya lepas .... pasal dia orang kuat UMNO satu masa dulu .... yang kena teruk tentunya kau dan SK.. lagi pun si Thamby tu kebal.....

Monday, April 18, 2011

POLIS KATA "LELAKI DALAM VIDEO BUKAN DATO' SERI ANWAR"

Puas saya mencari yang telah diperkatakan dalam blog blog bahawa polis telah berkata yang "lelaki dalam video bukan Dato' Seri Anwar". Tak jumpa, atau mungkin ada dimana mana cuma saya tidak dapat mencari cuma yang ada terjumpa adalah

Bernama melaporkan kenyataan Timbalan Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah, Datuk Acryl Sani Abdullah Sani yang berkata bahawa siasatan mengenai video seks itu telah siap dan siasatan kini menjurus kepada Seksyen 292 Akta Kanun Keseksaan kerana kesalahan mengedar bahan lucah.

Bagi pihak kami (polis), siasatan telah lengkap dari setiap sudut menjurus kepada Seksyen 292 Akta Kanun Keseksaan (kerana kesalahan mengedar bahan lucah).


“Terpulang kepada Peguam Negara untuk mengambil sebarang tindakan susulan terhadap kes ini dan sekiranya ada mana-mana perkara yang perlu disiasat semula (atas arahan Peguam Negara), kita akan siasatlah,” kata Acryl seperti yang dipetik Bernama."


Apakah dengan keyataan diatas DS Anwar telah terlepas dari tuduhan melakukan seks dengan pelacur dari cina seperti mana yang telah di hebohkan oleh Dato T dan media kerajaan? . Jika bersandarkan dari kenyataan diatas dengan mudah sahaja PDRM menjawab seperti ini .


"PDRM tidak pernah mengatakan bahawa lelaki dalam video seks yang diserahkan kepada jabatan polis itu bukannya DS Anwar."


Kalau betul seperti yang saya katakan tuduhan terhadap DS Anwar masih belum digugurkan,. Jadi sesiapa ada bukti yang polis telah mengatakan "POLIS TELAH MENDAPATI LELAKI DALAM VIDEO SEKS ITU ADALAH BUKAN ANWAR" atau yang seirama dengannya sila linkkan kepada saya.

Datuk SK Cuba Menyelamat TS Rahim Tambi Chik


KUALA LUMPUR, 18 April — Ahli perniagaan Datuk Shazryl Eskay Abdullah berkata beliau merupakan individu tunggal yang bertanggungjawab mempertontonkan video seks — yang lelaki didakwa melanggan pelacur asing adalah mirip Datuk Seri Anwar Ibrahim.Beliau memberitahu The Malaysian Insider hari ini bahawa Tan Sri Abdul Rahim Thamby Chik dan bekas bendahari agung Perkasa Datuk Shuiab Lazim tidak terlibat dalam keputusannya mempertontonkan kepada wakil media terpilih 21 Mac lalu.


“Saya bertanggungjawab dan memikul tanggungjawab penuh (ke atas tindakan) mempertontonkan (rakaman video seks). Mengapa saya memilih untuk menayangkan? Saya akan menjelaskan di mahkamah," katanya.Rakaman 21 minit itu dipertontonkan oleh “Datuk T” pada 21 Mac lalu, dan dua hari kemudian Shazryl dan Abdul Rahim bersama Shuiab mengaku bertanggungjawab atas pendedahan video itu.


Laporan media semalam memetik Timbalan Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Bukit Aman, Datuk Acryl Sani Abdullah Sani berkata siasatan rakaman video aksi seks itu mengikut Akta Kanun Keseksaan kerana kesalahan mengedar bahan lucah telah siap.


Acryl berkata laporan lengkap siasatan itu akan diserah kepada Pejabat Peguam Negara pada bila-bila masa dari sekarang untuk tindakan selanjutnya.


“Bagi pihak kami (polis), siasatan telah lengkap dari setiap sudut menjurus kepada Seksyen 292 Akta Kanun Keseksaan (kerana kesalahan mengedar bahan lucah),” kata beliau.

BERITA DARI BLOGGER 2