Wednesday, October 30, 2013

PETUGAS JENTERA BN HANYA LAYAK DAPAT BARANG YANG TELAH BASI.

Setelah mereka bertungkus lumus sepanjang hari kempen demi untuk memenangkan calon Barisan Nasional dalam PRK Sungai Limau ini, akhirnya jasa mereka itu dibalas jua oleh pemimpin UMNO..

Mungkin kerana dianggap sebagai kurang bijak dan akan telan apa saja yang dihulurkan kepada mereka. Jasa mereka telah dihargai dengan susu basi. Penghargaan dilakukan oleh bukan calang-calang orang, tapi pemimpin UMNO yang Najib dah lantik jadi Pengerusi Tabung Haji yang banyak elaun.

Susu pekat tersebut adalah untuk kegunaan jentera pilihan raya kecil yang berkampung di Rumah Baling. Saya tidak tahu bagaimana ia boleh terlepas." jelas Datuk Abdul Azeez Abdul Rahim ketika dihubungi Astro AWANI.

Susu pekat telah pun luput tarikhnya pada 26 Oktober yang lalu dikesan merupakan antara barangan keperluan asas seperti beras, tepung gandum dan gula dan diberikan oleh petugas jentera BN yang berkempen kepada pengundi

Tuesday, October 29, 2013

BIL LETRIK RUMAH NAJIB MENCECAH RM 250 SEJAM

Najib kata kita kena bersederhana, berjimat cermat, berkorban untuk Negara dan Najib berbicara tentang wasatiah / kesederhanaan.

Najib terlepas pandang bil elektrik di rumahnya mencecah RM250 sejam atau lebih RM2 juta setahun. Perdana Menteri yang kita sayang ni mewah sangat dengan elektrik.

Dia tidak tahu, ada rakyat yang terpaksa bergelap seperdua malam dan dia tidak taHu ada rakyat yang kepanasan di siang hari di rumah masing masing gara-gara nak dapat pengecualian bil elektrik jika tidak melebihi RM20 sebulan.

Apakah yang membuatkan bil rumah Najib begitu tinggi. Adakah dalam jamban pun letak lampu seperti di dalam kelab malam dengan lampu lip lap agaknya ..?

Rasanya perkara ini tidak mungkin ..Atau mungkinkah rumahnya mempunyai satu kawasan yang dikatakan rumah salji untuk Najib dan Rosmah berfantasi nakal (berasmara) berkejar-kejaran macam cerita dalam filem Hindi. Atau mungkinkah Najib dan Rosmah suka mandi manda di kolam renang yang airnya sentiasa panas yang di panaskan menggunakan kuasa letrik sambil juga berkejaran.

Jika inilah yang berlaku, rasanya pembaca boleh bayangkan betapa romantkknya mereka tambahan lagi daya seknya yang bertambah selepas mengurangkan pengambilan gula.

Ini hanya berkemungkinan mengapa bil elektrik rumah PM tinggi sangat ..! Tiada siapa yang tahu. Mungkin ada sebab lain yang dapat difikirkan atau sesiapa yang dapat menyiasat perkara ini.

Sunday, October 27, 2013

Rosmah terpukau sambil tersenyum lebar setiap pagi.


 DS Najib Tun Razak mempertahankan langkah kerajaan memansuhkan subsidi gula berkuatkuasa hari ini, dengan mengingatkan bahawa pengambilan gula yang berlebihan boleh menjejaskan kehidupan seks seseorang. 

Malaysia amat beruntung kerana Perdana Menterinya, DS Najib adalah seorang yang amat prihatin terhadap rakyat Malaysia sehinggakan beliau mengambil berat masalah kain dalam dan seluar dalam rakyat (pasal seks) Malaysia. 

DS Najib Razak hari ini berkata lagi, beliau juga sudah mula mengurangkan pengambilan gula dalam minumannya untuk membaiki kemampuan seksnya yang mungkin terjejas akibat pengambilan gula berlebihan. Sudah tentunya kualiti seks DS Najib akan lebih baik dan akan membuat Rosmah terpukau sambil tersenyum lebar setiap pagi.

BERITA DARI BLOGGER 2