Tuesday, October 29, 2013

BIL LETRIK RUMAH NAJIB MENCECAH RM 250 SEJAM

Najib kata kita kena bersederhana, berjimat cermat, berkorban untuk Negara dan Najib berbicara tentang wasatiah / kesederhanaan.

Najib terlepas pandang bil elektrik di rumahnya mencecah RM250 sejam atau lebih RM2 juta setahun. Perdana Menteri yang kita sayang ni mewah sangat dengan elektrik.

Dia tidak tahu, ada rakyat yang terpaksa bergelap seperdua malam dan dia tidak taHu ada rakyat yang kepanasan di siang hari di rumah masing masing gara-gara nak dapat pengecualian bil elektrik jika tidak melebihi RM20 sebulan.

Apakah yang membuatkan bil rumah Najib begitu tinggi. Adakah dalam jamban pun letak lampu seperti di dalam kelab malam dengan lampu lip lap agaknya ..?

Rasanya perkara ini tidak mungkin ..Atau mungkinkah rumahnya mempunyai satu kawasan yang dikatakan rumah salji untuk Najib dan Rosmah berfantasi nakal (berasmara) berkejar-kejaran macam cerita dalam filem Hindi. Atau mungkinkah Najib dan Rosmah suka mandi manda di kolam renang yang airnya sentiasa panas yang di panaskan menggunakan kuasa letrik sambil juga berkejaran.

Jika inilah yang berlaku, rasanya pembaca boleh bayangkan betapa romantkknya mereka tambahan lagi daya seknya yang bertambah selepas mengurangkan pengambilan gula.

Ini hanya berkemungkinan mengapa bil elektrik rumah PM tinggi sangat ..! Tiada siapa yang tahu. Mungkin ada sebab lain yang dapat difikirkan atau sesiapa yang dapat menyiasat perkara ini.

1 comment:

pak Samsul said...

saya atas nama BPK. SAMSUL dari MADURA ingin mengucapkan banyak kasih kepada MBAH KARYO,kalau bukan karna bantuannya munkin sekaran saya sudah terlantar dan tidak pernaah terpikirkan oleh saya kalau saya sdh bisa sesukses ini dan saya tdk menyanka klau MBAH KARYO bisa sehebat ini menembuskan semua no,,jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KARYO no ini 082301536999 saya yakin anda tdk akan pernah menyesal klau sudah berhubungan dgn MBAH KARYO dan jgn percaya klau ada yg menggunakan pesan ini klau bukan nama BPK. SAMSUL dan bukan nama MBAH KARYO krna itu cuma palsu.m

BERITA DARI BLOGGER 2