Sunday, July 26, 2009

Antara Lilin Nizar dan Pelita Najib.

Apabila DS Nizar pegang lilin semua orang kecoh. Ahli UMNO kecoh dan apa lagi pemimpin tinggi UMNO macam DS Zambri , Heboh seluruh pelusuk tanah air malah sampai ke seluruh dunia. Heboh menghentam DS Nizar sampaikan Nizar tidak dapat membalas. Kesian jugak dengan DS Nizar.

Tuan Guru Nik Aziz sendiri tidak mahu komen tentang hal ini dan selalu menepis apabila disuruh bagi komen.

Tetapi kalau DS Najib pegang pelita dan sambil menyalakan api kenapa pula orang orang UMNO tidak menghentam seperti mana mereka hentam DS Nizar??? . Perbuatan itu sama sahaja seperti apa yang DS Nizar buat. DS Zambri boleh lah komen sikit pasal Najib ini kalau berani atau suruh lah Mufti Perak Harus Sana Sini bagi fatwa.

Orang UMNO termasuk PDRM atau SPRM biar lah berlaku adil. Banyak sangat tak adilnya terhadap pemimpin Pakatan Rakyat. Kuncu kuncu UMNO dari dulu sampai kini dan selama nya memang selalu tidak adil. Apa yang orang UMNO buat itu semua nya betul dan tidak pernah salah. Orang yang menentang UMNO buat semua nya tidak betul dan salah. Itu lah sifat UMNO yang disanjung tinggi oleh pembodek2 telor dan sekutu Najib. UMNO... dulu, kini dan selamanya yang tidak akan berubah sampai hari khiamat.

Sedarlah perangai Umno yang tak elok itu. Bawak bawak lah minta ampun kepada orang orang yang dianiaya. Hentikanlah kutuk, aniayai, tohmah dan fitnah yang dilemparkan kepada orang yang menentang Umno. Lihat pada diri sendiri dan pemimpin Umno yang lain. Kalau mereka salah, beri lah nasihat. Kalau mereka terima rasuah suruh SPRM siasat kalau hidupnya melebehi dari pendapat juga haruslah disiasat.

Berubah lah sebelum terlambat ...

Baca ikut suka aku
dan Mr Kolumpo

No comments:

BERITA DARI BLOGGER 2