Sunday, July 31, 2011

Musuh Nombor Satu - Raja Petra Kamarudin

Raja Petra Kamaruddin berkata .....Bloggers Umno memaki, meraung, merintih, merungut dan mengadu kerana menuduh saya berbohong (menfitnah) dan berbuat propaganda. Mereka memanggil saya 'Raja Putar' dan mereka mengatakan bahawa Malaysia Today adalah pakar pemutar terbesar untuk Pakatan Rakyat. Dan Blog Ummo bukan sahaja cuba membunuh karektor saya malahan juga membunuh karektor isteri dan anak-anak  saya.

Oleh itu, pertama sekali, saya amat berbesar hati bahawa Blogger Umno menganggap saya Musuh Nombor Satu. Ia tidak mudah untuk menjadi Musuh Nombor Satu. Banyak kerja keras perlu dibuat untuk menjadi nombor satu. Lagipun, terdapat berjuta-juta Blogs di luar sana di dunia siber yang bersaing untuk satu nombor. 

Kedua, Malaysia Today bukanlah 'Pakar Pemutar Terbesar untuk Pakatan Rakyat'. Jika Malaysia Today berkhidmat untuk Pakatan Rakyat, maka bagaimana pula terdapat ramai di dalam Pakatan Rakyat yang marah dengan saya dan membenci saya? Malah, saya tahu ada orang dari Pakatan Rakyat yang  mendakwa bahawa saya bekerja untuk Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak.

Ketiga, saya gembira kerana kedua-dua Barisan Nasional (BN) dan Pakatan Rakyat amat membenci sangat kepada saya. Ia tidak mudah untuk mendapatkan kedua-dua belah parti politik untuk membenci anda. Mendapat satu pihak untuk membenci anda dan bahagian lain untuk mencintai anda adalah mudah. Sesiapa sahaja boleh melakukannya. Tetapi untuk mendapatkan kedua-dua pihak untuk membenci anda adalah tugas yang tidak ramai rakyat Malaysia boleh mencapai.

Keempat, dan perkara yang paling penting sekali, apa yang anda telah dapat semata-mata atas perbuatan anda sendiri. Anda lihat, di Malaysia, anda bersalah sehingga telah terbukti  tidak bersalah . Inilah bagaimana kerajaan, Barisan Nasional dan Umno memainkan permainan. Mereka mengaku anda bersalah dan adalah semata-mata peraturan seperti yang ditetapkan oleh orang-orang yang memegang tampuk kuasa.

Dipetik dan terjemahkan dari Malaysia Today dan seterusnya DISINI

No comments:

BERITA DARI BLOGGER 2