Saturday, October 22, 2011

Najib bayar RM 4.00 Rakyat Bayar RM 6.00 Makanan Yang sama

 Peristiwa itu berlaku di sebuah restoran ‘Ukhwah’ dan disiarkan meluas oleh blogger upahan Umno dan media arus perdana pro Umno, konon Najib adalah pemimpin rakyat, sanggup makan ‘menu rakyat’ yang berharga RM4.00 sahaja.

Namun, apa yang mengejutkan, ada yang mendakwa harga sebenar ‘menu rakyat’ seperti yang didakwa tidaklah semurah yang disangka.


Najib begitu bangga dengan harga makanan ‘menu rakyat’ yang dikenakan padanya.

Dakwa Najib, lauk ‘menu rakyat’ yang diambilnya seperti sepinggan nasi, seketul ayam gorang berkuah kari, kari daging lembu dan acar buah hanya berharga RM4.00.

Namun apa yang sebenarnya ialah, harga RM4.00 yang didakwa Najib itu hanyalah satu pinggan nasi, sepotong ikan goreng, kangkung masak kicap sahaja, tidak pula seperti lauk yang dipaparkan dalam media seperti yang Najib ambil.

Padahal harga sebenar ‘menu rakyat’ yang Najib makan ialah RM6.00 dan itulah rakyat di luar sana perlu bayar. Tidak pula Najib yang mempunyai ‘keistimewaan’ sekadar membayar RM4.00 sahaja dengan lauk yang sama. Untung engkau Najib! Rakyat juga yang terkapai-kapai.warkah daily


Ulasan . Bagi saja Najib tu makan free lagi baik.... tak usah letakkan harga pada dia...

No comments:

BERITA DARI BLOGGER 2