Sunday, August 9, 2015

Panel Perundingan dan Pencegahan Rasuah (PPPR), Menuntut Dua Pegawai SPRM Di Kembalikan


Panel Perundingan dan Pencegahan Rasuah (PPPR), salah satu panel yang memantau perjalanan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) menuntut dua pegawai suruhanjaya itu dikembalikan. 

Pengerusinya, Tan Sri Johan Jaafar dalam satu kenyataan menzahirkan rasa terkejut dengan tindakan menukar pegawai kanan SPRM yang terlibat dalam penyiasatan kes 1Malaysia Development Berhad (1MDB) itu. 

Menyifatkan pertukaran kedua-dua pegawai itu hanya akan menambahkan ketegangan, Johan berkata, Pengarah Operasi Khas, Datuk Bahri Mohamad Zin dan Pengarah Komunikasi Strategik, Datuk Rohaizad Yaakob harus dikembalikan semula dengan serta-merta bagi membolehkan mereka meneruskan tugas masing-masing di SPRM. 

"Malah, pertukaran ini akan mencetuskan lebih banyak persoalan berbanding jawapan dan ia akan mewujudkan lebih banyak syak wasangka dan teori konspirasi," tegasnya

Johan turut menyatakan sokongan terhadap kenyataan Menteri Belia dan Sukan, Khairy Jamaluddin yang mahu sebarang bentuk 'intimidasi' dan tindakan terhadap pegawai-pegawai kanan SPRM dihentikan. 

Semalam, Bahri dan Rohaizad dilaporkan ditukarkan serta-merta ke Jabatan Perdana Menteri dan akan mula berkhidmat pada Isnin. 

Sebelum ini Bahri dalam satu kenyataan menegaskan akan mencari dalang yang mengarahkan penahanan pegawai SPRM yang terlibat dalam penyiasatan melibatkan SRC International Sdn. Bhd. Katanya, pihaknya tidak ada masa berpolitik tetapi akan melaksanakan tugas seperti yang diamanahkan dan diharapkan oleh rakyat. -sinarharian-
tegasnya.

Copy and WIN : http://ow.ly/KNICZ
Panel Perundingan dan Pencegahan Rasuah (PPPR), salah satu panel yang memantau perjalanan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) menuntut dua pegawai suruhanjaya itu dikembalikan. Pengerusinya, Tan Sri Johan Jaafar dalam satu kenyataan menzahirkan rasa terkejut dengan tindakan menukar pegawai kanan SPRM yang terlibat dalam penyiasatan kes 1Malaysia Development Berhad (1MDB) itu. Menyifatkan pertukaran kedua-dua pegawai itu hanya akan menambahkan ketegangan, Johan berkata, Pengarah Operasi Khas, Datuk Bahri Mohamad Zin dan Pengarah Komunikasi Strategik, Datuk Rohaizad Yaakob harus dikembalikan semula dengan serta-merta bagi membolehkan mereka meneruskan tugas masing-masing di SPRM. "Malah, pertukaran ini akan mencetuskan lebih banyak persoalan berbanding jawapan dan ia akan mewujudkan lebih banyak syak wasangka dan teori konspirasi," tegasnya.

Copy and WIN : http://ow.ly/KNICZ

2 comments:

Firda said...

Macam - macam penyakit hernia
Penyebab penyakit hernia
Cara mencegah hernia
Cara tepat mengobati hernia
Penyakit Hernia
8 penyebab hernia
Mencegah hernia
9 cara ampuh mengobati hernia
Strobo
bel sekolah
game pc

pak Samsul said...

saya atas nama BPK. SAMSUL dari MADURA ingin mengucapkan banyak kasih kepada MBAH KARYO,kalau bukan karna bantuannya munkin sekaran saya sudah terlantar dan tidak pernaah terpikirkan oleh saya kalau saya sdh bisa sesukses ini dan saya tdk menyanka klau MBAH KARYO bisa sehebat ini menembuskan semua no,,jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KARYO no ini 082301536999 saya yakin anda tdk akan pernah menyesal klau sudah berhubungan dgn MBAH KARYO dan jgn percaya klau ada yg menggunakan pesan ini klau bukan nama BPK. SAMSUL dan bukan nama MBAH KARYO krna itu cuma palsu.m

BERITA DARI BLOGGER 2