Tuesday, June 12, 2012

Bakal menantu PM didakwa tipu AS$20 juta - Padan muka Najib dan Rosmah

Dokumen mahkamah Amerika Syarikat mendakwa warganegara Kazakhtan Daniyar Nazarbayev, yang bertunang dengan anak perempuan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak, terlibat dalam penipuan.

Dokumen mahkamah yang difailkan di Mahkamah Agung Manhattan mendakwa, dia menipu bapa tirinya seunit kondominium bernilai AS$20 (RM62 juta) dan memasuki Universiti Columbia menggunakan dokumen palsu.Ulasan.
Baru padan muka Najib dan Rosmah. Belanja bertunang ratus ribu , kononnya bertunang dengan anak orang ternama di Kazakhstan . Rupa-rupanya yang terlibat dengan kerja-kerja syaitan. Mungkin ini lah bala yang menimpa dari Allah untuk ditunjukkan kepada semua rakyat di Malaysia. Disamping itu ia juga satu petunjuk supaya jangan biarkan Najib menjadi PM lagi. Kalau Najib jadi PM berapa juta pulak nanti anak menantu dia akan tipu duit rakyat Malaysia. 


Mana nak tunjukkan muka wahai Najib dan Rosmah serta anaknya yang dulu bermegah bila bertunangan dengan Daniyar Nazarbayev. 

Monday, June 11, 2012

Bapa kafir: Rahim Noor, NST disaman RM10 juta


KOTA BHARU: Gara-gara mengeluarkan kenyataan menuduh Menteri Besar Kelantan sebagai bapa kafir, kini bekas Ketua Polis Negara, Tan Sri Rahim Noor berdepan dengan tuntutan saman sebanyak RM10 juta.

Saman tersebut difailkan melalui Tetuan Hisham Fauzi & Associates pada 31 Mei lalu di Mahkamah Tinggi Kota Bharu.  Dan sebutannya akan diadakan di hadapan Timbalan Pendaftar Mahkamah Tinggi Kota Bharu 15 Julai depan.
Saman tersebut difailkan Nik Aziz melalui Tetuan Hisham Fauzi & Associates pada 31 Mei lalu dan akan diserahkan kepada semua defendan terbabit dalam masa terdekat ini.

Selain Rahim, enam lagi defendan yang dinamakan ialah NST, ketua editornya, Abdul Jalil Hamid dan wartawannya iaitu Rahmah Ghazali, Lim Poh Lean, Nik Amran Abdullah dan pengarang NST Syed Nadzri Syed Harun.

Selanjutnya DISINI di Harakahdaily

 

BERITA DARI BLOGGER 2