Saturday, April 4, 2009

Oiiiiiii....Dr Mamak Zambri... Berubahlah Cepat Cepat

Aku terlihat di TV3 dan terdengar Dr. Mamak Zambri mengatakan yang petugas PR merosakkan poster poster BN di Bukit Gantang. Beliau menasihat petugas petugas BN supaya tidak mengikut rentak PR.. Ni yang aku cukup menyampah dengan Zambri ni . Dulu dia kata YB Nizar rampas mikrofon di masjid ..

Sekarang dia kata petugas PR pulak yang rosakkan poster BN. Yang aku tahu poster PAS lah yang kena sabotaj oleh BN. Macam dalam gambar ini terdapat poster kecik BN di tampal dibawah.

Aku tengok sibuk betul Dr Mamak Zambri berkempen macam dia pulak yang bertanding di Bukit Gantang .... Manakala si Mamak Zambry ni makan punyalah gelojoh macam tak makan 1 tahun. Tak bersopan langsung dan tak jaga imej seorang ADUN.

Kata orang dia ni Menteri Besar tapi langsung tidak menunjukkan perangai dan tatatertib Menteri. Tetapi aku hanya iktiraf YB DS Nizar Jamaludin je sebagai Menteri Besar Perak.

Kalau betul mamak Zambri ni Menteri Besar bawak bawak lah berubah dan jaga kesopanan.. jangan main pulun aje.

Friday, April 3, 2009

Tak Suka Najib

Memang saya tak suka dan bencikan Najib dan saya memang meluat tengok perangai dia dan isterinya Rosmah. Tetapi rasanya bukan hanya saya seorang sahaja yang meluat dan benci atau tak suka kan dia dan isterinya, malahan saya beranggapan ramai lagi yang berada diluar sana yang berperasaan macam saya .


Apabila saya tengok gambar Najib kebencian saya makin bertambah, malahan kalau gambar ketika dia tersenyum dengan bibir yang merah bertambah meluat lagi saya dengannya. Tak tahu apa sebab terjadi demikian. Apabila dia berucap dipentas dengan gayanya pun saya benci dan meluat apa lagi isu yang cuba dikatakannya seolah olah apa yang dikatakan nya semua bohong. Pada hal dia tidak berdosa pada saya secara peribadi. Dia tak kenal pun saya dan kami tidak pernah bersemuka.


Kepada isteri Najib pun saya meluat tengok gelagatnya yang bercium atas pentas dengan pelakun Bollywood. Tak tau langsung jaga imej sebagai isteri kepada Timbalan Perdana menteri pada ketika itu. Entah apa sebab nya lagi saya teramat benci yang meruap ruap dengannya. Bukan itu sahaja gaya jalan Rosmah yang terkedek terkedek pun saya benci. Tak pernah saya benci orang sebegini.


Padahal tidak pula dia kacau rumah tangga saya. Malahan apabila saya terlihat gambar nya dikaca TV saya akan terus beredar. Saya amat menyampah tengok muka dia. Tak selera langsung nak tengok seterusnya.


Walau bagaimana hebat sekali kebencian saya dan orang orang yang seumpama dengan saya, ia tidak menjadi kudis kepada Najib. Saya ini siapa pada dia. Bukannya saya berstatus tinggi dari dia malahan dia tidak tahu pun keujudan orang seperti saya yang membencinya.


Ramai lagi orang masih sukakan Najib. Malah Pak Lah yang secara halus dipaksa meletakkan jawatan sebagai Perdana Menteri amat suka dan sayangkan nya dan begitu juga Menteri Menteri dan Ahli Ahli Parlimen dan Ahli Ahli Dewan Undangan Negeri dari UMNO. Seandainya Pak Lah tidak sukakan Najib sudah tentu dia tak canangkan Najib sebagai penggantinya dan juga tidak akan cadangkan kepada YDPertuan Agong sebagai Perdana Menteri Malaysia ke 6.


Raja Raja Melayu pun sukakannya. Kalau Najib dibenci oleh Raja Raja Melayu masa kan mereka mendengar nasihat Najib apabila merampas Negera Perak dan melantik Zambri sebagai Menteri Besar Perak. Malahan YDPertuan Agong pun sukakan kan Najib, kalau dia tak setuju dengan tingkah laku Najib yang begitu "popular" dimata dunia, YDPertuan Agong tidak akan berkenan melantik dia sebagai Perdana Menteri Malaysia.


Jadi kenapalah saya benci sangat dengan Najib dan isterinya. Mungkinkah saya terpengaruh dengan skandal skandal yang telah didedahkan keatasnya. Padahal skandal ni belum disahkan betul. Dia tidak berdosa pada saya secara peribadi.


Tetapi jika segala tuduhan keatasnya betul dia berdosa kepada saya sebab saya rakyat
Malaysia dan pastinya dia berdosa kepada semua rakyat Malaysia. Saya dan rakyat Malaysia teramatlah malu berPerdana Menterikan dia

Apakan Daya - Dia Tetap Jadi Perdana Menteri Malaysia

Kata Antusabun dalam "AlBanjari on Line"

Puas dah menjerit, puas dah berlaporan polis, puas dah berdemo, puas dah bermemorandum, puas dah tangisan, puas dah cercaan, puas dah segala itu ini namun kini kita sudah ber PM kan baru. Yang lama jadi sejarah. Moga-moga tak jadi sampah. Yang baru meniti sejarah moga-moga tak di maki seranah. Apa yang boleh di harap, kita cuma berharap. Moga tak berulang yang sudah-sudah.

Kita perlu terus. Jadi penegur yang baik. Jangan leka dan alpa. Jangan kita hanya jadi pak angguk sahaja. Maruah juga perlu dijaga. Perlu dinilai dan dikritik sentiasa. Pujian hanya perlu atau kadang-kala. Perjuangan takkan selesai hingga sampai bila-bila. Ada penerus generasi akan datang untuk teruskan. Generasi kini perlu di didik sebaik mungkin. InsyaAllah. Alhamdulillah, penat dah berteka-teki dan meracau jiwa namun kini ia terjawab.

Kata A Mum of Three Mohd pula

"Walau pun ada usaha untuk menyekat Najib daripada menjadi PM... tapi rasanya, usaha ini tidak akan kesampaian. Cuma yang kita harapkan pada Najib.... berubahlah!!! Jadilah Perdana Menteri kepada semua rakyat Malaysia dan bukan kepada rakyat Malaysia yang bermazhab UMNO/BN dan sewaktu dengannya sahaja. Ingat..... sebagai pemimpin, amanah Allah ini amat berat. Jika tidak, disempurnakan dengan amanah, baik, adil dan saksama.... akan dipersoalkan oleh Allah di hari kemudian...."


Aku pula kata

Tiap malam aku berdoa supaya Najib tidak jadi PM Malaysia atas sebab rekodnya yang kurang baik didalam negeri dan telah mengakibatkan telah tersebar di arena antara bangsa. Semua orang pun tahu tak payah lah aku nak senaraikan satu persatu.

Lagi yang aku marah sangat apabila dia menggunakan kuasanya merampas Negeri Perak dari pemerintahan Pakatan Rakyat dengan cara yang amat kotor. Senyuman nya selepas merampas negeri Perak membuat aku terlalu marah.. Apakan daya marah aku tak menjadi apa apa kesan kepadanya.

Sehingga ke minit minit terakhir aku tetap berharap semoga YDPertuan Agong menolak Najib sebagai Perdana Menteri. Tapi apakan daya kerana aku tidak terdaya hendak buat lebih dari itu kerana aku tidak mampu untuk melawan kuasa YDPertuan Agong apalagi menderhaka terhadap Raja.

Aku cuma boleh berharap dan berdoa. Berdoa dan berharap tanpa usaha memang susah hendak di makbulkan tuhan . Apa yang patut aku usahakan.. aku tidak mempunyai kuasa seperti YDPertuan Agong. Malah ada lagi yang lebih berkuasa yang tidak dapat kita tandingi. Mungkin ada hikmah disebalik semua tragedi.. hanya itu yang dapat kita fikir dan ucapkan.


Apakan daya sekarang Najib dah jadi Perdana Menteri Malaysia. Sama sama lah kita lihat adakah dia mampu bertahan pada Pilihan Raya akan datang. Aku berdoa lagi semoga tercatit dalam sejarah Najib akan menjadi Perdana Menteri Malaysia yang paling singkat tempoh perkhidmatannya.

Thursday, April 2, 2009

Semua nya Tak Menjadi Apa Yang PR Buat

Semua yang dilakukan oleh Pakatan Rakyat nampaknye serba tak menjadi.

Dari kes memujuk Ahli Parlimen untuk melompat ke Pakatan Rakyat (PR) untuk menjadikan PR majoriti, membawa usul tidak percaya kepada PM, DS Abdullah Ahmad Badawi dan seterusnya menghantar surat kepada Yang DiPertuan Agong untuk tidak mahukan DS Najib menjadi Perdana Menteri Malaysia ke 6 , kesemuanya gagal.

Manakala dinegeri Perak PR gagal mempertahankan DUN yang ditadbirnya akibat keluarnya 3 + 1 Adun PR. Setelah dirampas oleh Barisan Nasional dengan "pembelian" Adun Adun tersebut berbagai cara dilaku untuk mengembalikan kuasa tersebut sehingga dibawa ke mahkamah. Keputusannya belum ada yang meyelebelahi PR sehinggakan surat meletakkan jawatan 3 ADUN PKR telah di istiharkan tidak diakui oleh SPR dan seterusnya mahkamah. Ada beberapa kes lagi yang dibawa ke mahkamah berkaitan dengan DUN perak ini.... Adakah berkemungkinan ia juga akan gagal lagi ..... Bukan sahaja kes kes DUN di Perak semua tidak menyelebahi PR malahan agensi kerajaan semuanya turut menekan dan menindas ADUN PR di Perak. Dari pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Perak menghalang dengan mengunci Dewan Persidangan, PDRM pun turut sama menghalang DUN Perak dari bersidang. SPRM pula mengatakan yang Speaker Dewan Negeri Perak sebagai penjawat awam yang tertakluk kepada perintah am yang boleh dikenakan menyalah guna kuasa.... semuanya perkara ini juga tidak meyebelahi PR walaupun dari segi Perlembagaan Negeri Perak dilihat tindakan speaker dan ADUN PR adalah betul dan sah.. PR gagal lagi.

Bilakah PR akan berjaya.? PR telah berjaya di PRK Permatang Pauh, Kuala Trengganu dan kemungkinan besar PR akan berjaya di Bukit Gantang dan Bukit Selambau manakala peluang kejayaan di Batang Ai adalah 50/50.

Apakah kemungkinan KEJAYAAN kerajaaan PR akan datang ???

1. Jika terdapat PRK. PR akan menang dengan mudah

2. Kemungkinan PR akan berjaya menumbangkan kembali kerajaan BN yang merampas Perak. Bagaimana ???? Terpulang pada Speaker. Jika Speaker tidak mengadakan persidangan Dewan Undangan Negeri Perak sehingga pertengahan bulan Mei, Dewan Undangan Negeri Perak dengan secara otomatis dibubarkan ....

3. Jika pilihanraya di Perak diadakan PR akan memenangi majoriti yang banyak dan kembali memerintah negeri Perak .

4. Pilihan Raya Umum yang ke 13 PR akan berjaya membentuk Kerajaan Persekutuan .

Marilah kita nantikan hari hari tersebut dan lihat apa akan terjadi .

Yang Di-pertuan Agong Perkenan Najib Sebagai Perdana Menteri

Najib Perdana Menteri Malaysia Ke 6

PUTRAJAYA, 2 April (Bernama) -- Yang di-Pertuan Agong Tuanku Mizan Zainal Abidin telah memperkenankan pelantikan Datuk Seri Najib Tun Razak sebagai Perdana Menteri keenam, Ketua Setiausaha Negara Tan Sri Mohd Sidek Hassan mengumumkan hari ini.

Dalam satu kenyataan hari ini, beliau berkata istiadat pelantikan dan mengangkat sumpah jawatan dan sumpah simpan rahsia oleh Najib di hadapan Seri Paduka Baginda akan diadakan di Istana Negara 10 pagi esok.

Pagi tadi, Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi menghadap Tuanku Mizan untuk menyerahkan surat melepaskan jawatan Perdana Menteri, selaras dengan proses peralihan kuasa antara beliau dan Najib yang dirancang sebelum ini.

Najib, yang mengambil alih jawatan Presiden Umno daripada Abdullah pada Perhimpunan Agung Umno minggu lepas, turut menghadap Seri Paduka di Istana Negara, selepas istiadat menghadap oleh Abdullah pagi tadi.

Abdullah dilantik sebagai Perdana Menteri kelima menggantikan Tun Dr Mahathir Mohamad pada 30 Okt 2003.

-- BERNAMA

Pak Lah Diterima Tetapi Yang Di Pertuan Agong Tangguhkan Perlantikan Najib

Thursday, April 2, 2009

Gempar: Isu Peralihan Kuasa Perdana Menteri, Perletakan Jawatan

KUALA LUMPUR [1.30 pm] - Ini satu berita panas yang pasti mendebarkan. Pihak kami baru sahaja mendapat satu berita yang paling eksklusif dari Istana Negara sebentar tadi. Ia berkaitan isu peralihan kuasa antara Pak Lah dan Najib Razak. Menurut maklumat Yang Di Pertuan Agong Tuanku Mizan telah memperkenankan perletakan jawatan Pak Lah, tetapi Tuanku mohon perlantikan Najib Razak sebagai Perdana Menteri Malaysia yang ke-6 esok pagi ditangguhkan. Apapun kami masih menunggu maklumat lanjut berhubung dengan berita ini. Patutlah ketika keluar dari Istana sebentar tadi Najib kelihatan tidak ceria dan tidak mahu bercakap kepada pihak media yang sedang menunggu beliau. Cuba lihat dua laporan terkini akhbar arus perdana berkenaan perkara ini.

http://pahangdaily.blogspot.com/2009/04/gempar-peralihan-kuasa-perdana-menteri.html

Sama sama kita tunggu lagi ....

Najib keluar dari Istana Negara

KUALA LUMPUR: Datuk Seri Najib Razak kelihatan keluar dari Istana Negara kira-kira jam 12.15 tengah hari selepas 45 minit dilihat masuk untuk menghadap Yang di-Pertuan Agong, Tuanku Mizan Zainal Abidin.


Beliau bagaimanapun tidak memberikan kenyataan kepada wakil media yang menunggu di luar istana.

P/S Selalunya kalau tak membuat kenyataan adalah satu perkara yang tak baik. Mungkinkah dia tak kan menjadi PM Malaysia ke 6 ????? Atau mungkin kah dia angkat mengangkat sumpah esok .??? Sama sama lah kita nantikan ...

Tuesday, March 31, 2009

Polis melarang sebut nama Altantuya Shaariibuu

Polis melarang penceramah PKR di Bukit Gantang mengulas isu pembunuhan Altantuya Shaariibuu yang sering dikaitkan dengan kes kenalan dekat timbalan perdana menteri, Abdul Razak Abdullah Baginda.

Pada pendapat saya adalah lebih baik Polis melarang berkempen terus dari pihak Pakatan Rakyat.

Hanya geng2 UMNO-BN sahaja yang boleh berkempen, berceramah dan gantung bendera.

Tetapi kalau tak sebut Altantuya tidak menjadi apa halangan kalau kita sebut perempuan Monggolia atau sebut Aminah atau Minah Mongolia atau sebut perempuan.

Walau bagaimana pun Pakatan Rakyat boleh berbincang nama lain sebagi penggani nama Altantuya yang boleh diterima semua. Asalkan jangan sebut ALTANTUYA.


Monday, March 30, 2009

Isu DS Nizar Menjadi Imam Solat Maghrib

Petikan Lapuran Berita Harian

TAIPING: Pada hari pertama berkempen, bekas Menteri Besar, Datuk Seri Mohamad Nizar Jamalaluddin cuba mencetuskan kekecohan apabila 'merampas' majlis bacaan Yassin dan solat hajant anjuran Barisan Nasional (BN) di Masjid Simpang di sini, 7.30 malam.

Perkara itu didedahkan Menteri Besar Perak, Datuk Dr Zambry Abdul Kadir yang mendakwa Nizar bersama beberapa penyokongnya memasuki masjid itu dan terus mengimamkan solat Maghrib.

Komen orang ramai.

Dari

http://politikbanjar.blogspot.com/


Ikut jadual wak hari ini, wak dah bagitau Ajijoi di Ipoh, tentang hasrat nak buat sidang video dengan imam tersebut lepas solat Asar di masjid berkenaan. Kantoi plak ! Bila dengar maklumat terkini, iman dah ke KL...nampaknya kena tunggu lagi !

Apa pun sahabat wak Anak Sengat lebih cepat keluar sengat dengan membawa catatan terkini dibawah. Jom baca apa imam itu kata..
Melihat laporan akhbar melaporkan ia angkara bekas Menteri Besar yang juga Calon PAS-DS Ir. Nizar Jamaluddin. Setelah menyelidiki masjid saya difahamkan berlaku di Masjid Simpang Taiping... Cantikkk !

Imamnya adalah sahabat baik saya...!
Terus mendail nombor hpnya. Semalam baru bertemu beliau di Taiping. Ketika menjawab telefon beliau dalam perjalanan ke Kuala Lumpur.

" Memang ana imam yang bertugas masa tu dan memang ana yang jemput DS Nizar jadi imam" saya lega..

beliau bercerita...
Masa ana datang Maghrib, DS Nizar telah ada, memang ana difahamkan beliau akan solat di situ..tak pulak dengar cerita umNO nak buat bacaan Yasiin.

Mungkin depa dah tahu DS Nizar nak ke situ... ( mengikut catatan, Zamri memang banyak kali di dapati menjejaki DS Nizar setelah DS Nizar hadir di sesuatu tempat sejak mula merampas kuasa )

Ana tak perasan ada Zamri dan Muhyiddin Yasin.. Ana terus bagi pada DS Nizar jadi imam.
Selesai menjadi imam dan wirid DS Nizar melepaskan pembesar suara lalu di ambil oleh seorang imam luar yang diangkut ke situ( katanya ustaz MPT-Hoi..biar betul beb !-MPT mana ada jawatan ustaz).

Ana minta pembesar suara tetapi beliau tak bagi...ana jerkah bagi tau "ana imam di sini". Terkejut lalu terus menyerahkan kepada ana mikrofon tu. Ana pun jemput orang yang jadi imam tadi hurai ayat "wa'tasimu" (aliImran) untuk beri tazkirah.

Tiba tiba orang umNO bantah tak mahu tazkirah..politik katanya. Oleh kerana agak kecoh ana pun serah untuk baca Yasin..DS Nizar turut berada bersama ketika membaca Yasiin. Zamri telah keluar sebelum Yasiin dibacakan..tinggal Muhyidin dan Calon.


Kalau DS Nizar bagi Tazkirah ana cadang nak jemput pulak Zamri lepas tu...sahabat saya menambah...lepas ni mungkin kena pecat le ana...Beliau menghabiskan cerita.


Tahniah saya menyambut... Agaknya sahabat itu akan jadi seperti Ramlan Porigi le gamaknya.
Kesimpulan : Nizar dijemput oleh imam bertugas bukan merampas sebagaimana cerita Zamri penipu. Nizar bertolak ansur dan bersedia membaca Yasiin bersama dalam majlis walaupun imam luar yang diangkut menjadi khalifah hari tu.

Dari
http://cacamerbamakhlukpolitik.blogspot.com/

Jam 8.30 malam, Stesen Maya 1 menerima sms daripada jemaah maghrib Masjid Simpang memberitahu Dato' Seri Nizar dijemput oleh imam bertugas untuk menjadi imam solat Maghrib. Di antara makmum dalam saf pertama ialah Tan Sri Muhyiddin Yasin, Dato' Zambry Kadir dan calon BN Ismail Sapian. Petugas Stesen Maya 1 kemudiannya memeriksa jadual aktiviti Dato' Seri Nizar yang diberikan oleh pegawai khasnya dua hari yang lalu. DS Nizar memang dijadualkan hadir ke Masjid Simpang untuk solat Maghrib dan menyampaikan tazkirah pada 29 Mac. Sejurus kemudian Stesen Maya 1 menerima email memberitahu kisah itu telah diterbitkan dalam sebuah akhbar online utama lidah UMNO dengan tajuk 'Nizar cuba rampas majlis BN : Zambry'.

Berikutan itu Stesen Maya 1 menghubungi dan menemubual 3 orang penduduk yang bersama-sama menunaikan solat Maghrib di masjid tersebut untuk mendapatkan gambaran lengkap peristiwa itu. Butiran temu bual adalah seperti berikut:

1. DS Nizar memang dijadualkan hadir solat Maghrib dan menyampaikan tazkirah.
2. Tiga pemimpin UMNO tersebut lebih dulu sampai ke masjid.

3. DS Nizar tiba ketika azan sedang berkumandang.
4. Selesai azan, imam masjid menjemput DS Nizar mengimamkan solat.
5. DS Nizar mengimamkan solat dan tiga pemimpin UMNO berada dalam saf pertama.

6. Selepas selesai solat, imam menjemput DS Nizar untuk menyampaikan tazkirah.

7. Seorang yang bersongkok hitam tinggi membantah dan menghalang DS Nizar.

8. DS Nizar membatalkan tazkirahnya sebelum sempat bermula.
9. Majlis bacaan Yaasin dimulakan. 10. DS Nizar dan 3 pemimpin UMNO tersebut turut serta. 11. Selepas selesai majlis, DS Nizar bersalam dengan 3 pemimpin UMNO itu.
12. Ketika itu Dr. Zambry Kadir meluahkan rasa marahnya kepada DS Nizar.
13. DS Nizar tidak membalas kemarahan Dr. Zambry.

14. Jemaah yang hadir tersenyum dan ada yang menggeleng-gelengkan kepala.

15. DS Nizar meninggalkan masjid untuk menghadiri majlis lain.


Dari

Terlebih dahulu beribu maaf kerana lama sangat tidak update blog saya kerana maklumlah mengirakan kerenah pindah randah dan naik turu mahkamah Tinggi KL dan Persekutuan, Putrajaya. Pohon sembah derkaha!
Hari penamaan calun PRK P059 Bkt Gantang bejalan lancar dengan sedikit huru hara sewaktu saya dan isteri bersama-sama pimpinan PAS lain memasuki pintu pagar dewan perbanadaran Taiping jam 8.45pagi. Namun sewaktu pergi menunaikan solat maghrib di Masjid Simpang, saya diminta oleh imam Tuan Hj Hisham untuk mengimamkan solat tersebut dan saya bersetuju. Sewaktu masuk kemasjid saya diberitahu Tan Sri Muhyidin Yasin, Timb Presiden UMNO, dato Zambry Kader , calun Ismail Saffian dan ramai lagi pimpinan UMNO pusat dan negeri juga ada bersama. Pimpinan UMNO berada disaf pertama. Pada rakaat pertama saya telah membaca ayat "wa'tasimu bihablillahi jamiian, walaa tafarraqu.... " dan rakaat kedua surah Al-kaafirun. Selepas solat saya membaca doa termasuk doa Qunut Nazilah yang turut diaminkan oleh semua ma'mum termasuk pimpinan tinggi UMNO. UMNO menganjurkan solat hajat dipimpin oleh seorang imam impot, Hj Jama'iy namanya. Habis solat, imam Hj Hashim bangun dan berucap dihadapan dgn menyebut nama pimpinan UMNO Tan Sri Muhyiddin dan Dato' Zambry. Nama saya juga disebut dan diraikan. Imam telah mengundang saya menyampaikan tazkirah dengan memberi Tafsir ayat Quran yang saya baca pada rakaat pertama solat maghrib sebentar tadi. Namun beberapa pimpinan UMNO setempat telah protes termasuk penasihat masjid (pakai songkok tinggi) yang menghalang dan mengarah supaya terus adakan majlis baca yaasin, berlaku sedikit komosi (commotion). Saya mengelak bagi memelihara suasana. Habis baca yaasin saya pergi bersalam dengan Dato Zambry dan dia nampak berang dan menyatakan kepada saya , kenapa menggunakan masjid berpolitik dan tak sepatut saya jadi imam tadi. katanya lagi dengan nada kuat dan marah, "jika mahu jadi imam saya bolih jadi imam, jika nak tafsir saya bolih tafsir". Saya tersenyum dan relaks sahaja dan terus meninggalkan majlis untuk acara lain . Hujan sungguh lebat ketika itu. Semua makmum melihat dan menyaksikan adegan kelakar dan "ajaib" tersebut dan ramai makmum mengiringi saya sewaktu meninggalkan masjid. Sekadar makluman! Doakan PR menang besar di P059 Bkt Gantang. http://anje-online.blogspot.com/2009/03/cerita-gembaq-pulak.html
"Cerita gembaq rupernyer... Berita hairan tetiba cuba menyeleweng fakta,dato seri nizar dikatakan rampas majlis di masjid simpang awal mlm td.

Hehehe...

aku dah tgk schedule dato seri 2 hari lepas, mmg dato seri ade majlis kt situ...

Hampeh berita hairan online ni...

Cerita sebenaqnya, majlis tu memang majlis Dato Seri Nizar, clash ng Majlis depa kat Masjid Simpang...

Memang betui depa mai dulu, Dato Seri sampai ja teriuh duduk, mai kat imam masjid tu jumpa dato seri dan offer untuk jadi imam... tanpa banyak cakap Dato Seri teriuh jer mengimamkan solat maghrib tu... sebelum tu imam duk umum yang kat orang ramai sapa lagi yang ada masa solat tu...

adalah 3 orang besaq pembangkang(BN) duk belakang dato seri tuk solat sama...

lepaih solat tu, imam pulak umum nak bagi dato seri nizar taskirah barang 2 minit... tapi dihalang oleh jawatan kuasa masjid...

tu yang sebenaq yang terjadi...

hampa adjust la fahaman hangpa...
asai yang betui jadi fakta...
yang tak betui jadi auta...
"

Nizar cuba 'rampas' majlis BN: Zambry

TAIPING: Pada hari pertama berkempen, bekas Menteri Besar, Datuk Seri Mohamad Nizar Jamalaluddin cuba mencetuskan kekecohan apabila 'merampas' majlis bacaan Yassin dan solat hajant anjuran Barisan Nasional (BN) di Masjid Simpang di sini, 7.30 malam.

Perkara itu didedahkan Menteri Besar Perak, Datuk Dr Zambry Abdul Kadir yang mendakwa Nizar bersama beberapa penyokongnya memasuki masjid itu dan terus mengimamkan solat Maghrib.

"Bagaimanapun, dia kemudian bertindak keterlaluan apabila cuba mengambil alih jemaah dengan meminta mikrofon daripada imam dan cuba mengadakan ceramah sebelum menunggu Isyak," katanya kepada pemberita selepas mengadakan program lawatan dan memperkenalkan calon BN, Ismail Saffian di Tokong Nyee Wong Kong, di sini,

Zambry berkata kejadian turut disaksi Timbalan Presiden Umno, Tan Sri Muhyiddin Mohd Yassin.

Beliau berkata, tindakan Nizar itu seperti dirancang dan jelas calon Pas itu sanggup menggunakan masjid sebagai gelanggang berpolitik untuk berceramah.

"Perbuatan Nizar sanggat menyedihkan dan satu tindakan provokatif.

"Saya percaya beliau, selepas ini tidak teragak-agak menggunakan pelbagai alasan untuk menjadikan masjid sebagai tempat melakukan perbuatan seumpama itu.

Berita Harian

P/S Betul ke ni .. Bukan ke Imam Masjid tu yang meminta Nizar menjadi imam ????

Cuba baca apa yang saya ambil Dari anje-online.blogspot.com

"Cerita gembaq rupernyer... Berita hairan tetiba cuba menyeleweng fakta,dato seri nizar dikatakan rampas majlis di masjid simpang awal mlm td.

Hehehe...

aku dah tgk schedule dato seri 2 hari lepas, mmg dato seri ade majlis kt situ...

Hampeh berita hairan online ni...

Cerita sebenaqnya, majlis tu memang majlis Dato Seri Nizar, clash ng Majlis depa kat Masjid Simpang...

Memang betui depa mai dulu, Dato Seri sampai ja teriuh duduk, mai kat imam masjid tu jumpa dato seri dan offer untuk jadi imam... tanpa banyak cakap Dato Seri teriuh jer mengimamkan solat maghrib tu... sebelum tu imam duk umum yang kat orang ramai sapa lagi yang ada masa solat tu...

adalah 3 orang besaq pembangkang(BN) duk belakang dato seri tuk solat sama...

lepaih solat tu, imam pulak umum nak bagi dato seri nizar taskirah barang 2 minit... tapi dihalang oleh jawatan kuasa masjid...

tu yang sebenaq yang terjadi...

hampa adjust la fahaman hangpa...
asai yang betui jadi fakta...
yang tak betui jadi auta...
"

http://anje-online.blogspot.com/2009/03/cerita-gembaq-pulak.html

Sunday, March 29, 2009

Dato Seri Khir Toyo Cabar Tan Sri Khalid Bubar DUN

KUALA LUMPUR 28 Mac — Dato' Seri Dr Khir Toyo hari ini mencabar Tan Sri Khalid Ibrahim yang juga Menteri Besar Selangor agar membubarkan Dun Negeri bagi diadakan pilihanraya semula di Selangor. Katanya lagi, rakyat Selangor kini makin cerdik dan matang dalam membuat penilaian dan pilihan.

Beliau juga nyata berang dengan usaha Pakatan Rakyat Selangor yang jelas memburukkan namanya dalam isu Balkis sehingga menjejaskan peluangnya untuk memenangi jawatan Ketua Pemuda UMNO yang dipertanding dan diputuskan oleh seluruh perwakilan UMNO kelmarin.

Sambil mengulangi cabaran agar Tan Sri Khalid membubarkan Dun negeri Selangor, Dr Khir menaruh keyakinan dan optimis UMNO dapat merampas kembali Selangor sekiranya pilihanraya diadakan semula dengan telus dan bebas.

-Bernama

Khir Toyo ni dah mabuk tempe agaknya .. Kenapa nak bubarkan Dewan pulak .. Atas dasar apa ???? Dah kalah masa PAU tu diam aje lah ... Atau teringin nak jawatan MB balik ke ..???
K alah tanding Ketua Pemuda salahkan Pakatan Rakyat yang memerintah Selangor pulak..

BERITA DARI BLOGGER 2